Most akkor tehetem magam mellé a babát az autóban? Hogy kell kikapcsolnom ott a légzsákot?
6 hónapos, nem az én babám, de én leszek vele 4 napig.
Nincs baj az autóban, de sokkal nyugodtabban vezetek, ha ott van a mellettem lévő ülésen, mert látom mit csinál, tudok vele játszani. Hátul meg ha éppen kiesik a cumija, leejti a játékot, hirtelen nem tudok mit csinálni, mert nagy az autó, nem ér el a hátsó ülésig a kezem. A barátnőm azt mondta, hogy ő hátra szokta tenni, de szerinte mindegy, csak ha elől van, akkor kapcsoljam ki a légzsákot... Viszont ehhez én elég hülye vagyok, azt hol kell? Egyáltalán, ki tudom kapcsolni egyedül, vagy szerelő kell hozzá?
Nem minden autóban lehet elöl kikapcsolni a légzsákot! Az élményemben sem.
Egyébként mögötted van a legnagyobb biztonságban statisztikailag. Én főleg más gyereket biztos nem tennem előre. Ha sir inkább állj meg és nézd meg mi a baj.
De éppen ez az, hogy nincs el mindig, ráadásul én is nyugodtabb vagyok, ha mellettem van, nem mögöttem. Kérdeztem a barátnőmet, hogy mehetünk-e mindig így, és mondta, hogy szerinte nyugodtan, csak a légzsákot kapcsoljam ki. Viszont mástól meg azt hallottam, hogy 100 valahány centi alatt gyereket nem tehetek előre. De akkor ezek szerint ez nem így van, csak arra kell figyeljek, hogy a légzsákok ki legyenek kapcsolva.
Figyelek az útra is, a kocsiban olyan rendszer van, ami figyel kb mindenre "helyettem is" (holttér, gyalogosok, vészfékező rendszer, sávelhagyás, első-hátsó kamera, stb). Szóval így azért kicsit könnyebb, és biztonságosabb.
Előre csak akkor teheted szazvalahany centi alatt ha a légzsák ki van kapcsolva és a menetiránynak hattal van a baba. Ez ugye attól is függ mekkora gyerekről beszélünk. Ha fel éves a kocsid tuti ki lehet benne kapcsolni, javasolnam a kesztyutartoban lakó user manual című kiskönyv lapozgatását, és/vagy a net használatát, akár youtube szinteken.
Én más gyereket továbbra sem tennem soha semmilyen körülmények között előre. Igazából a sajátomat sem. De hát ez már a te és a barátnőd dolga.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!