Nem tudom kikapcsolni az autómban a légzsákot ezért kisbabámnak hátul kell utaznia és háttal nekem (pár hónapos) Ti hogy oldjátok meg? Engem zavar hogy amíg vezetek nem látom, vagy ez nem gond?
Babatükör létezik
De hosszabb útra egyedül nem megyek
Röviden meg nem zavar
Ha melletted ül, akkor meg gyakran ránézel, nem tudsz rendesen a vezetésre koncentrálni.
De lehet venni kis öntapadós tükröt, amit a baba mögé felszerelsz és látod a visszapillantóból az arcát.
A legjobb hely a melletted lévő, az igaz, hogy statisztikák szerint kevésbé biztonságos, de ez csak azon alapszik, hogy saját magadat próbálod menteni. Egyébként nyilván pont annyi az igazságtartalma mint bármely statisztikának.
Ha melletted van, akkor rápillantasz, pont látod, hogy mit csinál, tudsz neki segíteni, ha gondja van, illetve pontosan látod miért sír, lát téged!!!!, tudsz beszélni hozzá. Egy darabig biztosan alszik, de a hordozó nemcsak újszülöttkorban használatos, szerintem majd 1 éves korig. 1 éve meg már nem feltétlenül alszik.
A félreállok dolognál balesetveszélyesebb dolgot meg elképzelni sem tudok, autópályán nem állhatsz félre és ki sem szállhatsz a kocsiból nyomós ok nélkül. De elcsaphatnak simán közúton. Ha ki kell venned a babát, bal oldalról könnyebb is és biztonságosabb is, mint a vezetőoldalról. Ha meg nem mögéd ülteted, akkor első ülés ugyanolyan biztonságos, mint hátsó, mert baba háttal utazik.
Ha melletted van, akkor rápillantasz, pont látod, hogy mit csinál, tudsz neki segíteni, ha gondja van, illetve pontosan látod miért sír, lát téged!!!!, tudsz beszélni hozzá. Egy darabig biztosan alszik, de a hordozó nemcsak újszülöttkorban használatos, szerintem majd 1 éves korig. 1 éve meg már nem feltétlenül alszik.
Hogyne, teljesen biztonságos úgy vezetni, hogy közben a gyerekre figyel, nem az útra.
Ebből szoktak lenni a "csak egy pillanatra néztem félre, pont nem láttam a zebrán átmenő embert/kikanyarodó kamiont" című balesetek.
9-es teljes mértékben így gondolom én is. Persze majd vezetés közben felveszem a leesett játékát stb...:)
Jó nekik hatul egyedül is, aki vezet az pedig az útra figyeljen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!