Ha előzök akkor túlléphetem rövid ideig a megengedett sebességhatárt?
Figyelt kérdés
Egyik nap ment előttem egy rendőr, és megakartam előzni. Nem tettem, mert akkor túlléptem volna a megengedett sebességhatárt, és féltem hogy megbüntet. Benne van a KRESZ-ben hogy előzési szándékból túlléphetem?
Köszönöm a válaszokat.
2010. júl. 14. 07:36
11/12 anonim válasza:
lakott ter.en belül nincs kötelező legkisebb seb. viszont indokolatlanul nem haladhatsz lassan, mert ezzel akadályozod a többieket (ez benne van a kresz-ben). a megengedett legnagyobb seb.-et egy pillanatra és 1 km/h-val sem lépheted túl, azért hívják max. seb.nek és nem mondjuk "ideiglenes max. seb."-nek :) ha a rendőr előtted 40el cammog, akkor elvileg neked is annyival kell mögötte cammognod, mert elvileg a biztonságos előzéshez 15-20km/h-s különbség kell, vagyis ha szabályosan akarnál előzni, már túl is lépted a határt. viszont azt pl senki nem tiltja, hogy lemenj a párhuzamos utcába, és ott haladj mondjuk 50-el. így pár sarok múlva vissza tudsz térni a rendőr elé és még szabályt sem sértettél :)
12/12 anonim válasza:
hogyan vizsgáztál le?ha nem tudod.nem úgy működik,hogy:ha 90 a megengedett és mennek előtted 90-nel te odalépj,és megelőzd 120-al,sietsz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!