Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Ha előzök akkor túlléphetem...

Ha előzök akkor túlléphetem rövid ideig a megengedett sebességhatárt?

Figyelt kérdés

Egyik nap ment előttem egy rendőr, és megakartam előzni. Nem tettem, mert akkor túlléptem volna a megengedett sebességhatárt, és féltem hogy megbüntet. Benne van a KRESZ-ben hogy előzési szándékból túlléphetem?

Köszönöm a válaszokat.

2010. júl. 14. 07:36
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
44%
elvileg nem lépheted túl, és ezt direkt csinálják, hogy beállnak eléd és vánszorognak 35-40-el, és a sor meg megy utána ... borzalom, aztán az első megelőzőt úgyis megállítják azonnal
2010. júl. 14. 07:44
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem lépheted túl a sebességhatárt előzés miatt. A KRESZ szabályait kismértékben csak azért szegheted meg, hogy egy megkülönböztető jelzéseit használó járművet ne akadályozz. Tehát mondjuk mehetsz 130-cal a ferihegyi gyorsforgalmin, ha jön mögötted a mentő és szembe folyamatos a sor, mert nem tudsz lehúzódni hogy elengedd.
2010. júl. 14. 07:50
 3/12 anonim ***** válasza:
18%
viszont a rendőr megszegi a kreszt, ha akadályozza a 30-40 km/h-val a forgalmat...
2010. júl. 14. 08:05
 4/12 anonim ***** válasza:
0%
Úgy tudom, hogy előzéskor a megengedett max. sebességet 10%-kal lépheted túl.
2010. júl. 14. 08:54
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
rosszul tudod
2010. júl. 14. 09:00
 6/12 anonim ***** válasza:
Ezt én is utálom de nagyon! a rendőr megy mindenki előtt 40-el és senki nem meri megelőzni,pedig ha megelőzöd maximum 50-el és szabályosan akkor egyáltalán nem szólhat érte hogy megelőzted mivel a sebességhatárt betartottad tehát nem mentél többel mint a megengedett!Ha meg szól akkor te is szólhatsz érte hogy miért szegte meg a szabályt azzal hogy feltartotta a forgalmat fényjelző berendezés használata nélkül,mert ugye a rendőr csak abban az esetben szegheti meg a szabályokat ha megkülönböztető jelzést használ!Ismétlem használ nem pedíg díszeleg a kocsin!Mert amíg nem kapcsolja be ugyan azok a szabályok vonatkoznak rá mint egy rendes közlekedőre!
2010. júl. 14. 12:25
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Indokolatlan lassú haladás minősül a forgalom zavarásának, a rendőr pedig KÖZFELADATOT lát el, tehát van oka és joga 40-el menni.

Szabályosan 50-55-el bátran meg szabad előzni.

2010. júl. 14. 16:13
 8/12 anonim ***** válasza:
Hát nem tudom hogy miközben 30-al mászik milyen közfeladatot láthat el vajon.
2010. júl. 14. 16:30
 9/12 anonim ***** válasza:
43%
Lakott területen belül (de még kívül is!) BÁRKI közlekedhet a maximum sebesség alatt, akár sokkal is. Ha te egy jó minőségű, tökegyenes, töküres úton úgy érzed, hogy 20-szal biztonságos haladni, akkor annyival mész. Az autópályán kívül sehol sincs minimum sebesség meghatározva. A 40-nel döcögő rendőrt meg 50-nel simán meg lehet előzni. Nálunk pont 60-70-nel szoktak száguldozni amúgy. Na azt előzd meg xD
2010. júl. 14. 16:41
 10/12 anonim ***** válasza:

"Járőrözés" pusztán a RENDŐRI JELENLÉT komoly bűnmegelőzési szerepet tölt be. (Sajnos szükség van rá.)

40-nel menni pedig az erő fitogtatása! Pszichésen hatékonyabb, osonni a gyávaság jele.

Ez az elv nemzetközi gyakorlat, ócska amcsi filmekben is cammognak a sheriffek.

- egy "türelmes" civil -

2010. júl. 14. 19:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!