200 ból 3 bviklis állt meg a zebrán a lelépett gyalogos előtt?
Amszterdamban eltem 7 evig, ott a kerekparosok az istenek, senkinek nem adnak elsobbseget, pedig kellene. De hat sok lud disznot gyoz.
Egyszer futottam, az uton es az elkulonitett biciklis uton is zebra felfestve. Az auto megall, hogy elengedjenm, a biciklis meg siman gurul be elem. Pont ugyanakkor ertunk a zebrara, en meg szepen leloktem a biciklirol.
Sajnos nem vonjak oket felelossegre, akkor barmit lehet csinalni. Nem az o hibajuk, hanem aze, aki nem keri oket szamon.
Azért itt pár embernek szépen elgurult a gyógyszere...
1. Természetesen a gyalogosnak van elsőbbsége és a bringás bunkó és felelőtlen, ha nem ad elsőbbséget a zebrán.
2. Azonban legalább ekkora felelőtlenség az is, ha valaki szándékosan balesetveszélyes helyzetet teremt azáltal, hogy fellök egy kerékpárost. Ezzel borzasztóan kell vigyázni, mert ha nem mondjuk a baleset közvetlen elhárítása vagy az egyensúlyod megtartása érdekében tartasz ellen, máris fordulhat a felelősség - ami igen kellemetlen a gyalognak akkor, ha az amúgy idióta biciklis éppenséggel beveti valamibe a fejét és nemigen kel fel többé.
Jogosan löki fel???
Ez önbíraskodas->2-8 évet lehet kapni :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!