Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Átmentem egy piroson, ugye...

Átmentem egy piroson, ugye nem viszik el a jogsimat?

Figyelt kérdés

Volt egy jelzőlámpa, ahol narancssárgát mutatott, átmentem gyorsan, és előttem épp 10 méterrel villantott pirosat, gyorsan áthajtottam. Ballról nem jött autó. 45-50 sebességgel mentem. Nem akartam hirtelen lefékezni, mert 5 embert vittem, nehogy rosszul maradjanak, és ha hirtelen lefékezem, akkor talán belém hajtott volna valaki, inkább áthajtottam. 2 éve van meg a jogsim, egyszer sem állítottak meg a rendőrök, de még egyszer sem mentem át a piroson.

Mikorra várhatom a csekket?

Mennyit kaphatok?

Nem láttam, hogy van-e ott kamera a jelzőlámpán.

Kaphatok egyáltalán csekket?

2019. aug. 18. 22:35
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%

Magyarországon az objektív felelősség elve alapján, ha nem a helyszínen történik a tettenérés és büntetés, hanem mondjuk letrafiznak és küldik a csekket akkor csak pénzbirság jár. Nem vehetik el a jogosítványt, de még csak büntető pont sem jár, akkor sem ha 260al mész mész az 50es táblánál.

Természetesen ilyenkor gondolj rá, hogy ez nem pénzbeszedés hanem a közlekedés bizrtonságát szolgálja.

2019. aug. 20. 20:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!