Ha taxizás közben baleset ér, akkor miért nekem, mint utasnak kell megtérítenem a kárt?
Nanana... Te, mint utas, aktívan veszel részt a közlekedésben és felelosseged van, pl mint utas és mint gyalogos is. KRESZ 23. (3) értelmében csak akkor nyithatod ki az ajtót, ha ezzel a forgalom biztonságát nem veszélyezteted.
Ugyanakkor felmerül a másik jármű vezetőjének felelőssége is, mert aki letarol egy ajtót, az garantáltan nem tartott megfelelő oldaltávolságot!
Ne mondd már hogy neked szólni kell,hogy nézz már körül nielőtt kinyitod az autó ajtaját!Ha nem szól valaki akkor átmész a piroson meg 100-al mész a városban?
Én nem ismerem a taxis szabályokat de abban biztos vagyok hogy nem köteles a taxis az utasainak minden lépését vezérelnie
téged simán meg akar szopatni a taxitársaság...a sofőr szólni szokott, hogy most nyithatja, vagy várjon, mert jön valami. Ha nem szólt, az a taxicég hibája.
Neked semmi közöd hozzá. A Cascojuk fizeti, tőled az önrészt kérik. Az meg az ő saruk.
Egyébként erre már normális esetben a gyerekeket is megtanítjuk, hogy ne vàgja ki az ajtót. Ennyi erővel neki csaphattad volna egy másik parkoló autónak vagy falnak is az ajtót, nem te tehetnél róla.
Nyílván a taxis feltételezte, hogy szétnézel mielőtt kinyitod.
Örülj, hogy nem sérült meg senki, képzeld el egy biciklis hajtott volna neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!