Nehéz megtanulni motorozni?
25 éves nő vagyok és a barátom motorozik. Nemrég vett nekem is egy kisebb motort, hogy majd megtanít vele motorozni, én viszont kicsit tartok tőle.
Nincs jogosítványom semmire, természetesen jó messze az útaktól próbálna tanítani. Autót 1-2x vezettem már, de csak egyesben, nagyon lassan, attól egyenesen félek.
Félek, hogy ideges lenne, ha nem menne jól... Mert nem hiszem, hogy sok érzékem lenne hozzá, viszont szívesen kipróbálnám, hogy milyen.
Kinek milyen érzéke van hozzá, nem vagyunk egyformá.
Próbáld ki valamerre mennyire megy maga a motorozás. Ha az megy akkor már csak a kreszt kell megtanulni és alkalmazni.
Hát... ha félsz a kocsiban, ahol egy zárt dobozban kell hátradőlve ülnöd és menet közben a levegő se rezzen körülötted, akkor lehet nem neked találták ki a motorozást :)
Persze valahol el kell kezdeni, de én először biztosan csak valami 50-es robogóra mernélek ráültetni, ahol csak gázra-fékre meg a forgalomra kell figyelned.
Nem nehéz megtanulni motorozni. Akkor nehéz ha olyan ember tanít akinek nem kellene ugyanis nem mindenki tudja átadni a tudását, ha a párod pont ilyen az szívás.
Az Onroad magazin youtube csatornáján vannak fent kezdő motorosoknak szóló videók, ha teljesen tapasztalatlan vagy érdemes ezeket megnézni, a legalapabb dolgokat elég szájbarágósan mondják el. Olyanokat is, ami egy átlag motorosnak természetes és lehet az életben nem említené meg, mert nála már rögzült tevékenység, de egy kezdőt ezek hiánya szívat a legjobban.
Vannak egész jó amerikai "oktató" anyagok is, ha nincs gond az angollal akkor bele lehet nézni néhányba.
Ezekből nem fogsz tudni megtanulni motorozni, azt csak motoron lehet. De ha úgy ülsz fel, hogy van némi sejtésed mit kellene és hogyan kellene csinálni, akkor valamivel könnyebb lesz az elején és gyorsabban fogsz haladni.
Ha szívesen kipróbálnád akkor szerintem vágj bele, ha érdekli az embert akkor minden könnyebben megy. Szerintem simán menni fog - a többieknek is megy. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!