Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Kaptam egy szabalysertest...

Kaptam egy szabalysertest plusz eltiltást de most lesz a forgalmi vizsgám. Mikortól jogerős? Bővebben lent

Figyelt kérdés

Szóval vezettem és megfogtak.

De nem is volt helyszíni bírság egyből azt mondták szabalysertesi feljelentés.

2napja jött a levél, hogy 90ezer plusz 4honap eltiltás.

3nap múlva lesz a forgalmi vizsgám!

De kérhetek 8 napon belül meghallgatást

De ha sikerül a vizsgám akkor azt érvénytelenitik?

Mert a 4honap eltiltás az honnan jogerős aonnantól amikor ők megirták a levelet vagy majd a meghallgatás után lesz az?

Tehát a kérdés honnan lesz jogerős?

Másik ha sikerül a vizsgám az érvényes lesz?

2019. jún. 20. 13:45
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Nem tehetsz forgalmi vizsgát, csak 4 hónap múlva.
2019. jún. 20. 13:55
 2/18 anonim ***** válasza:
100%

Nem vizsgázhatsz az eltiltás ideje alatt.

Csalásnak minősül, ha az eltiltásról nem tájékoztatod az oktatódat, vizsgabiztost, ők azt nem tudják, de az okmányirodában úgyis lebuksz, sőt már lehet a NKH-nál is.

Amikor jogosítvány nélkül beültél a volán mögé, azt is kockáztattad, ani meg is történt: nem vizsgázhatsz, amigvaz eltiltás le nem telik.

2019. jún. 20. 14:02
 3/18 anonim ***** válasza:
100%
Rengeteg eszed van.
2019. jún. 20. 14:06
 4/18 anonim ***** válasza:
100%

Ezt a 4 hónapot nagyszerűen felhasználhatod arra, hogy agyilag is megérj a vezetésre. Jelenleg teljes ködben vagy a büntetést illetően, szerinted ez csak valami anyus ejnye-bejnye, amit egy szemlesütős bocsánatkérés után elengednek. Nem. Ez a súlyosabb szabálysértések egyike, nem valami vicc. Még a jogosítványod sincs meg, de ez sok mindent előre vetít a hozzáállásodról a közúton.

Nézz magadba alaposan.

2019. jún. 20. 14:10
 5/18 A kérdező kommentje:

A kérdés ha kérek meghallgatást akkor nem jogerős még az eltiltás nem de?

Azaz letudom tenni a vizsgát és a meghallgatás után lesz az és onnan indul a 4 hónap nem amikor ők elkuldtek a levelet! Nem?

2019. jún. 20. 14:17
 6/18 anonim ***** válasza:
100%
Egy meghallgatás még nem halasztó hatályú.
2019. jún. 20. 14:20
 7/18 anonim ***** válasza:
100%

"2napja jött a levél"

Mi van benne?

2019. jún. 20. 14:20
 8/18 A kérdező kommentje:

De akkor hol értelmezem

Ott van, hogy "A kérelem a végrehajtásra halaszto hatályú"

[link]

Persze nem fogják megszüntetni de viszont le tudom tenni a vizsgám és lehet a 4honapot elengedik a pénzbüntetést nem az tiszta sor.

De a kérdés hogy a meghallgatás után lesz ezek szerint jogerős szóval a vizsgám érvényes lesz.

2019. jún. 20. 14:33
 9/18 anonim ***** válasza:
56%
Az eltiltás a jogerőre emelkedéstől hatályos, szóval a vizsgát leteheted.
2019. jún. 20. 14:36
 10/18 A kérdező kommentje:

Tehát ha nem élek a panasszal akkor is levél kezhezveteltol 8nap lesz jogerős ha panasszal élek akkor meg annyi időt nyerek de a lényeg a vizsgát letehetem mert ez nem jogerős még.

2019. jún. 20. 14:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!