Ilyen esetben van bármi esélye a vevőnek?
Dokumentáld a hirdetésedet, hogy meglegyen később, ha esetleg bíróság elé kerül a dolog, és akkor nincs esélye nyerni ellened.
Egyébként az ilyeneket érdemes explicite beleírni az adásvételi szerződésbe is, én úgy csináltam.
"megtekintett, kipróbált állapotban"
Minden nyomtatott szerződésben benne van.
Csak nem kokéróknak adtad el az autót?
20 éves autónál a rozsdát rejtett hibának nevezi???
Viccelt, ugye???
Ne aggódj, csak fenyeget, a hatóság nem fog vele foglalkozni, hogy egy 20 éves suzuki elrohad állapotban volt, amit ő nem vett észre...
Én tavaly adtam el 21 éves swiftemet, nehéz nem észrevenni, ha rohad.
Ne foglalkozz vele. Csak próbálkozik. Egy ilyen bírósági eljárás költsége több száz ezer Ft, amit neki kell előre kifizetni. Kell egy szakértői vélemény, a bírósági eljárás megkezdése előtt, ami kb. 200ezer Ft és ezt is neki kell előre kifizetni. Több millió Ft értékű autóknál megéri perelni, de egy pár száz ezres suzukiknál nem.
A régi Swift híresen rohadós fajta, ezt szinte mindenki tudja. Ha ő nem szereti használni a Google - t autó vásárlás előtt, az az ő baja.
["megtekintett, kipróbált állapotban" Minden nyomtatott szerződésben benne van.] (# 4-es válaszból, megjelenési ideje 2019-06-20 06:04).
Nincs. Sem az, hogy „megtekintett”, sem az, hogy „kipróbált”.
• Az okmányirodában, kormányablakban kihelyezett „A közúti közlekedési nyilvántartásba bejegyzett jármű tulajdonjogának változását igazoló teljes bizonyító erejű magánokirat” űrlapon nincs.
Előoldala: [link]
Hátoldala: [link]
• És a [link] oldalról letölthető űrlap sem tartalmaz ilyet. A dokumentum letöltési lehetősége: [link]
De, benne van.
Amit papír-írószer üzletben lehet venni 4 példányos indigós tulajdonjog átruházási szerződés, abban benne van, az adatok után az 1. pont: " Az eladó a vevőt a gépkocsi műszaki állapotáról, (esetleges) sérüléseiről részletesen tájékoztatta, aki ezt tudomásul vette."
SZóval ha ezt aláírta a vevő, akkor ha a feje tetejére áll sem kell csinálnod semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!