Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Ilyen esetben van bármi...

Ilyen esetben van bármi esélye a vevőnek?

Figyelt kérdés
Nemrég eladtam az autómat (20 éves Suzuki Swift). Én már elintéztem a papírmunkát az okmányirodában. Ma hívott a vevő, hogy az autó a rohadás miatt összetört, és használhatatlan. Azt mondta visszaadja az autót, én pedig adjam vissza a vételárat, vagy feljelentést tesz. A hirdetésben leírtam a rozsdagondot, amit telefonon szintén említettem neki. Személyes találkozónál át sem nézte az autót, pedig ideje lett volna rá bőven, plusz mondtam is, hogy nézze meg nyugodtan, amíg papírozok. Most meg rejtett hibára hivatkozik. Nem lett rajta kókányolva semmi, úgy adtam el, ahogy én használtam. Ha alánézett volna, látta volna mi a helyzet. Ilyen esetben van esélye egy feljelentéssel? Milyen következményei lehetnek az ügynek?

2019. jún. 19. 22:44
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Dokumentáld a hirdetésedet, hogy meglegyen később, ha esetleg bíróság elé kerül a dolog, és akkor nincs esélye nyerni ellened.

Egyébként az ilyeneket érdemes explicite beleírni az adásvételi szerződésbe is, én úgy csináltam.

2019. jún. 19. 22:59
 2/10 A kérdező kommentje:
Sajnos a hirdetést már nem tudom visszakeresni, mert töröltem, és máshogyan sem mentettem le. Az adásvételibe sem került külön feljegyzésre az összes hiba, de szóban mimdent elmondtam, plusz volt lehetősége alaposan átnézni az autót, amíg én a papírokat töltögettem. Rejtett hibára nem hivatkozhat, mert ha benéz az autó alá, mindent látott volna.
2019. jún. 19. 23:08
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Mondd meg neki, hogy tegyen feljelentest. Ugy sem nyerhet. A rohadas szemmel lathato, nem rejtett hiba.
2019. jún. 19. 23:49
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

"megtekintett, kipróbált állapotban"

Minden nyomtatott szerződésben benne van.

Csak nem kokéróknak adtad el az autót?

2019. jún. 20. 06:04
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Ez klasszikus próbálkozós. Hidd el, semmi baja a kocsinak csak bepróbálkozik. Hajtsd el a fenébe.
2019. jún. 20. 06:31
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

20 éves autónál a rozsdát rejtett hibának nevezi???

Viccelt, ugye???

Ne aggódj, csak fenyeget, a hatóság nem fog vele foglalkozni, hogy egy 20 éves suzuki elrohad állapotban volt, amit ő nem vett észre...

Én tavaly adtam el 21 éves swiftemet, nehéz nem észrevenni, ha rohad.

2019. jún. 20. 08:38
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Ne foglalkozz vele. Csak próbálkozik. Egy ilyen bírósági eljárás költsége több száz ezer Ft, amit neki kell előre kifizetni. Kell egy szakértői vélemény, a bírósági eljárás megkezdése előtt, ami kb. 200ezer Ft és ezt is neki kell előre kifizetni. Több millió Ft értékű autóknál megéri perelni, de egy pár száz ezres suzukiknál nem.

A régi Swift híresen rohadós fajta, ezt szinte mindenki tudja. Ha ő nem szereti használni a Google - t autó vásárlás előtt, az az ő baja.

2019. jún. 20. 10:57
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

["megtekintett, kipróbált állapotban" Minden nyomtatott szerződésben benne van.] (# 4-es válaszból, megjelenési ideje 2019-06-20 06:04).

Nincs. Sem az, hogy „megtekintett”, sem az, hogy „kipróbált”.

• Az okmányirodában, kormányablakban kihelyezett „A közúti közlekedési nyilvántartásba bejegyzett jármű tulajdonjogának változását igazoló teljes bizonyító erejű magánokirat” űrlapon nincs.

Előoldala: [link]

Hátoldala: [link]

• És a [link] oldalról letölthető űrlap sem tartalmaz ilyet. A dokumentum letöltési lehetősége: [link]

2019. jún. 20. 13:25
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

De, benne van.

Amit papír-írószer üzletben lehet venni 4 példányos indigós tulajdonjog átruházási szerződés, abban benne van, az adatok után az 1. pont: " Az eladó a vevőt a gépkocsi műszaki állapotáról, (esetleges) sérüléseiről részletesen tájékoztatta, aki ezt tudomásul vette."

[link]

SZóval ha ezt aláírta a vevő, akkor ha a feje tetejére áll sem kell csinálnod semmit.

2019. jún. 20. 13:34
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Ne dőlj be neki, bevett módszer az ilyeneknél.

Okulásul:

[link]

2019. jún. 20. 19:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!