Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Kamionos állás érettségi után?

Kamionos állás érettségi után?

Figyelt kérdés

Most lesz meg az érettségim jövő héten, egyetemre viszont nem vesznek fel mert nem lenne elég pontom úgyhogy nyáron elmennék C, CE jogsizni.

Angol nyelvvizsgám van, a német csak nagyon alapfokon megy.

Nagyon bejön ez a kamionos életforma is, amúgy is jobban elvagyok inkább magamba, mint másokkal.

Szeretek új helyeken járni és vezetni, akár egész napon keresztül is és ahogy hallom elég jól is fizetnek külföldi fuvarokkal vagy akár külföldi cégeknél.

Érdeklődnék, hogy friss CE jogsisként milyen esélyeim lennének a cégeknél, és melyeknél.

A többit nagyjából tudom mi kell, PÁV 2 vagy 3, orvosi alkalmassági II, meg GKI vizsga, tachográf kártya, útlevél.

Érdekelne még, hogy külön kresz vizsgát kell tenni C és CE kategóriánál is?

Esetleg még valami szükséges hozzá?

2019. jún. 15. 16:31
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Vagy nem tudom érdemes lenne e mellé tanulni valami logisztikával kapcsolatos szakmát, csak hogy azért mégis legyen valamim ne csak egy érettségim.
2019. jún. 15. 19:51
 12/20 anonim ***** válasza:
Wabi leányvállalatok nagy része, Lerton, Révész Trans, T+F, Lagermax, hirtelen ennyi jutott eszembe. Én a T+F-hez megyek.
2019. jún. 15. 19:53
 13/20 Beviz Elek ***** válasza:

2 szakmám van logisztikával kapcsolatban, az elmúlt 7-8 évben sokra nem mentem vele, C+E sofőr lettem.

Ettől függetlenül nem bánom, mindig érdekelt hogy hogy működik a logisztika, üzleti világ, tehát hiába nem tapasztaltam semmi hasznát, örülök hogy megcsináltam.

2019. jún. 15. 20:55
 14/20 anonim ***** válasza:
C+E csináld meg együtt, amíg nem leszel 21 éves, addig belföld (szerintem szotyihoz menj, elfogadható a fizu, és bárkit felvesznek) Mivel beszélsz angolul, ezért irány egy angol cég, nagyon jól keresnek. Elég sok lesz a szabadidőd, így könnyen megtanulhatsz németül is (persze nem felsőfokon) aztán kb bármelyik céghez mehetsz eu szerte. (A Skandináv cégek kiemelkedően jól fizetnek 😉😉)
2019. jún. 15. 22:29
 15/20 A kérdező kommentje:

És hogy történik egy jelentkezés egy céghez, mondjuk a Waberer's hez?

Fel kell őket hívni, vagy csak az adatbázisba kell jelentkezni?

Utána?

2019. jún. 16. 16:54
 16/20 anonim ***** válasza:
Szerintem telefonon a legcélszerűbb. (annak ellenére hogy jobban szeretem a dolgaimat online intézni) De lehet weboldalon keresztül, e-mailben vagy személyesen is. Konkrétan annyi hogy felhívod az illetékest és mondod hogy sofőrnek szeretnél jelentkezni. Onnan az illetékes fogja vezetni a beszélgetést.
2019. jún. 16. 17:16
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Nem szeretnélek megbántani, de ebből a pár mindatból nekem egybőp lejött, higy Neked nagy kinlódás lesz a kamionos pálya.🤔

Higy kell jelentkezni egy céghez? Ilyet komolyan megkérdezel? Apám, minlesz Veled mikor tök egyedül kell valami gondot megoldan idegen helyen.... gondold át, sok problémától kiméled meg magad.

2019. jún. 19. 07:17
 18/20 A kérdező kommentje:

Azt tudtam, hogy lehet a neten is, meg telefonon, vagy akár személyesen.

Csak azért kérdeztem, hogy melyik lenne célszerűbb, esetleg gyorsabb e az ügyintézés, ha telefonon jelentkezem vagy az interneten.

2019. jún. 19. 10:04
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

2 éve a Wabinál mind a két lehetőséget végig zongoráztam, internet + telefon. 1 héten belül hívtak, de rögtön adtak egy másik telefonszámot, azon érdeklődjek. Felhívtam a másik telefonszámot, az illető nem értette mért ezt a számot adta meg a kollégája, mert ebben nem ő az illetékes, ő is adott egy másik telefonszámot. Utoljára azt a telefonszámot adta meg, amiről első alkalommal felhívtak. Úgy döntöttem, ebből a cégből itt ennyi elég is volt. Már egy sima felvételizés ennyire nehezen megy, akkor mi lesz később? A jobb kéz nem tudja mit csinál a bal. Nem is foglalkoztam velük azóta.

Kamionozás közben nem leszel magadban. Lesznek irányítóid, akik gondoskodni fognak róla, az európai körutazásod ne nyári vakáció legyen.

"Angol nyelvvizsgám van, a német csak nagyon alapfokon megy."

- Kiküldenek lengyelbe, olaszba, spanyolba, franciákhoz... szinte semmi hasznát nem veszed a nyelvvizsgádnak. Nem a nyári vakációnál megszokott 5*****-os szálloda recepciósával fogsz találkozni.

Az útlevelet én a helyedben nem csináltatnám meg (nekem van útlevelem, de a cégnél azt mondtam nincs). Mert, akkor mehetsz Ukrajnába, Oroszországba, le Teheránba, Észak Afrikába.

"Érdeklődnék, hogy friss CE jogsisként milyen esélyeim lennének a cégeknél, és melyeknél."

- Alkalmazni fognak, megadják a lehetőséget. Bizonyítani kell (tudsz kamiont vezetni, szabályokat ismered, betartod stb.) 2 hét-1 hónapig 4 kézben mentek. A betanítód úgy látja, neked ez egyedül is megy, akkor kapod a kamiont és mehetsz egyedül. Kisebb cégekhez nehéz bekerülni, ott már az is számít mennyire vagy szimpatikus a kollégáknak, mennyire fogadnak be. A volt kollégámat szó szerint nem vették be a csapatba, kiközösítették, bunkóztak vele a sofőr kollégái. Pedig rendes srác, keveset beszélget, arról ő nem tehet. Ilyen miatt elüldözték őt. Úgyan az megy, mint más munkahelyeken.

"Érdekelne még, hogy külön kresz vizsgát kell tenni C és CE kategóriánál is?"

Természetesen! Nem csak azt, kell még Bü, Szü, Mv vizsga, kresz, rutin, forgalmi, Gki-nál mégegyszer forgalmi vizsga + GKI-ból vizsga.

"Esetleg még valami szükséges hozzá?"

- Pénz, szorgalom, bátorság, kitartás!

2019. jún. 20. 14:13
 20/20 anonim ***** válasza:
*miért
2019. jún. 20. 14:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!