Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Érdemes kérni az oktatót,...

Érdemes kérni az oktatót, hogy jelentkezzünk vizsgára?

Figyelt kérdés
Eléggé kevés időpontot ad mostanában az oktató, a vezetésből a kötelező 30 óra megvan (bár autóútra, autópályára nem vitt ki, illetve lakott területen kívül is max 3x mentünk ki). Tudom, hogy szint függő és biztos, hogy +10 óra csak segiteni fog a jogosítvány megszervezésében, de azt hallottam, elég sokat kell várni a vizsgákra, de a várakozás közben elvileg azért nem tudjuk megcsinalni, mert nem tudja, mennyi plusz órát kell vennem.
2019. jún. 8. 17:07
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Ha ért az oktatáshoz, akkor ennyi idő után már ismeri a képességeidet, nagyjából meg tudja mondani hogy még mennyi vezetésre van szükséged. Tehát meg lehet azt csinálni, hogy lejelent mondjuk 2 hét múlva esedékes vizsgára, mert tudja hogy 10 óra elég lesz neked és ez idő alatt le tudtok majd ennyi órát vezetni. Én mindenféleképpen rákérdeznék a helyedben, hogy szerinte mikor mehetsz majd vizsgára.
2019. jún. 8. 17:22
 2/13 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! Az a probléma, hogy nem rég, mikor megkérdeztem, azt mondta, nem tudja előre ezt megmondani, hogy mennyit lenne érdemes venni. Illetve attól tartok, hogyha megkérdezem még egyszer, akkor még inkább rosszindulatú lesz (mert amúgy alapjáraton eléggé az) és vizsgán emiatt bukok meg.
2019. jún. 8. 17:30
 3/13 anonim ***** válasza:
76%

A vizsgán biztos nem fogsz megbukni az oktatód "rosszindulatúsága" miatt, jelentsen ez bármit is.

Továbbá nem érdemes elfelejteni, hogy itt te vagy az ügyfél, te fizetsz, tehát ha kéred a vizsgára kiírást, akkor neki papíron kötelessége ezt megtenni, feltéve hogy megvan az előírt óraszám. Bár igazából nem az óraszám a fontos, hanem a levezetett kilométer (ami 30 óra alatt senkinek se szokott meglenni). Az egyébként nincsen előírva, hogy autóútra és autópályára kötelező menni, tízből ha egy tanulót kivisznek, akkor még sokat is mondtam. De a legtöbb oktató az országutat és az éjszakai vezetést is kihagyja. Velem is így volt két évvel ezelőtt.

Nyugodtan érdeklődj nála, hogy szerinte mikor mehetsz vizsgára. Ezért ül ott.

2019. jún. 8. 17:37
 4/13 anonim ***** válasza:
A kilométer sem számít egyébként. Én még sosem hallottam olyanról hogy valakinek plusz órát kellett volna vennie, mert nem volt meg a kilométere. Pedig akik 30 órával mennek vizsgázni, azoknak biztos hogy nincs meg, nekem sem volt.
2019. jún. 8. 17:49
 5/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Tehát azt mondjátok, az oktató nem igazán folyásolja be a vizsgát? Mármint nem arra gondolok, hogy néha direkt befékez minden ok nélkül (bár az enyémből kinézem), hanem, hogy pl. ismeri a vizsgabiztost és mivel nem vettem pluszban, összebeszélnek?

Az oktató eléggé aggreszív, de már 30 óra után nem tudnék váltani, illetve szoktam beszélni 1-2 tanulóval, nekik is legalább 10-15 órát vásároltat pluszban.

2019. jún. 8. 17:54
 6/13 anonim ***** válasza:

Hát én nehezen tudom elképzelni h tényleg ilyen rosszindulatú legyen az oktatód, pláne különösebb ok nélkül, de ha mégis, azt is nehezen hiszem h létezik olyan vizsgabiztos aki egy ilyen miatt kockára tenné az állását.

30 óra után miért ne tudnál váltani?

2019. jún. 8. 18:08
 7/13 A kérdező kommentje:
Én bízom benne, hogy nincs ilyen vizsgabiztos. Egyébként azért, mert ennél a sulinál ez az egy oktató van. Másik suli meg nem fog vállalni szerintem, ha csak néhány plusz órát fizetek ki.
2019. jún. 8. 18:33
 8/13 anonim ***** válasza:
59%
Biztos vállalnának, ők csak örülnek az embereknek. :) Viszont jó eséllyel fizetned kellene az egyoldalú szerződésbontásért a jelenlegi iskoládnak. De ez le van írva a szerződésben, amit aláírtál.
2019. jún. 8. 18:51
 9/13 A kérdező kommentje:
#8 Igen, de valószínűleg az is olcsóbb lenne, mintha nem akar időpontot adni vizsgára. Mindig azt mondja, hogy haladunk, meg nem tudja, mikor lenne érdemes vizsgázni, majd szól. De közben 10.000Ft egy alkalom.
2019. jún. 12. 09:05
 10/13 anonim ***** válasza:
10 ezer egy alkalom??? :D :D Hát téged nagyon lehúztak, maradjunk annyiban.
2019. jún. 12. 14:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!