Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Ahhoz hogy elkezdjem a C+E -t...

Ahhoz hogy elkezdjem a C+E -t meg kell lennie a sima C-nek?

Figyelt kérdés
2019. máj. 30. 12:26
 1/8 anonim ***** válasza:
64%

Jelentkezés feltételei:

érvényes nem kezdő B és C kategóriás jogsi

2019. máj. 30. 13:23
 2/8 anonim ***** válasza:

Az 1. válasz jogszabályi alátámasztása:

*1.)

„4. § (4) „K̲é̲p̲z̲é̲s̲r̲e̲ ̲a̲z̲ ̲v̲e̲h̲e̲t̲ő̲ ̲f̲e̲l̲, aki:”

„4. § (4) b) „b) m̲e̲g̲f̲e̲l̲e̲l̲ az elméleti vizsgára bocsátás feltételei közül a 1̲0̲.̲ ̲§̲ (1) bekezdés c) pontjában és (̲2̲)̲ ̲b̲e̲k̲e̲z̲d̲é̲s̲é̲b̲e̲n̲ ̲f̲o̲g̲l̲a̲l̲t̲a̲k̲n̲a̲k̲,”

1̲0̲.̲ ̲§̲ ̲(̲2̲)̲ c) „a kombinált kategóriás vizsgákhoz a̲ ̲v̲o̲n̲ó̲ ̲j̲á̲r̲m̲ű̲ ̲k̲a̲t̲e̲g̲ó̲r̲i̲á̲j̲á̲r̲a̲ ̲é̲r̲v̲é̲n̲y̲e̲s̲ ̲v̲e̲z̲e̲t̲ő̲i̲ ̲e̲n̲g̲e̲d̲é̲l̲y̲e̲ ̲v̲a̲n̲, é̲s̲ ̲a̲ külön jogszabályban meghatározott k̲e̲z̲d̲ő̲ ̲v̲e̲z̲e̲t̲ő̲i̲ ̲m̲i̲n̲ő̲s̲í̲t̲é̲s̲ ̲m̲e̲g̲s̲z̲ű̲n̲t̲;”

*2.)

6. § (1) „A̲z̲ ̲e̲l̲s̲ő̲ ̲n̲e̲m̲z̲e̲t̲k̲ö̲z̲i̲ ̲k̲a̲t̲e̲g̲ó̲r̲i̲a̲ ̲m̲e̲g̲s̲z̲e̲r̲z̲é̲s̲é̲n̲e̲k̲ ̲n̲a̲p̲j̲á̲t̲ó̲l̲ ̲s̲z̲á̲m̲í̲t̲o̲t̲t̲ ̲k̲é̲t̲ ̲é̲v̲i̲g̲ ̲a̲ ̲v̲e̲z̲e̲t̲ő̲i̲ ̲e̲n̲g̲e̲d̲é̲l̲y̲ ̲k̲e̲z̲d̲ő̲ ̲v̲e̲z̲e̲t̲ő̲i̲ ̲e̲n̲g̲e̲d̲é̲l̲y̲n̲e̲k̲ ̲m̲i̲n̲ő̲s̲ü̲l̲.”

┌─ *1 24/2005. (IV. 21.) GKM rendelet a közúti járművezetők és a közúti közlekedési szakemberek képzésének és vizsgáztatásának részletes szabályairól

*2 326/2011. (XII. 28.) Korm. rendelet a közúti közlekedési igazgatási feladatokról, a közúti közlekedési okmányok kiadásáról és visszavonásáról ─┘

2019. máj. 30. 14:19
 3/8 anonim ***** válasza:
Nyilván meg kell lennie + nem kezdő (több mint 2 éves) B kategóriás jogsidnak.
2019. máj. 30. 15:26
 4/8 A kérdező kommentje:
a fene , B már jó ideje megvan ? De az mit takar hogy nem kezdő C feltétel ? Időben van mérve vagy rutinban , szal ha megvan nekem 10 éve a c de nem vezette azóta akkor már nem vagyok kezdő?
2019. máj. 30. 20:39
 5/8 SándorÚr ***** válasza:
Én kb 15 éve akartam egyszerre csinálni a kettőt, akkor azt mondta az autós iskola, hogy mehet akár minden egyszerre, csak a vizsga időpontokban legyen már pár hét eltérés. Aztán anyagi okok miatt volt több hónap eltérés is
2019. máj. 31. 08:50
 6/8 SándorÚr ***** válasza:
Kérdező te lehet a C1 jogsira gondolsz, ami 21 éves kor alatt van
2019. máj. 31. 08:51
 7/8 anonim ***** válasza:

[De az mit takar hogy nem kezdő C feltétel?...]

Arany kicsi fiam! Vesd fényes tekinteted a 2-es választ író bácsi írására! Alá is van húzva. És szerintem, nem nekem, hanem neked írta:

„Az első nemzetközi kategória megszerzésétől számított két évig a vezető engedély kezdő vezetői engedélynek minősül.”

Látsz te ott rutint, meg ilyesmit?

És mivel ezek után nem nézem ki belőled, hogy a felsorolt jogszabályokban meg tudod nézni, hogy mik a nemzetközi kategóriák, az a B is, a C is, de akár az AM is. És mint olvashatod, nem kategóriánként van kezdő vezetői engedély. Így a nemzetköziek közül az elsőtől számít a 2 év. Például, ha valaki 21 évesen szerez B-t, és 24 évesen C-t, akkor a C egy pillanatig sem lesz kezdő. Akkor sem, ha közben még utasként sem ült személyautóban, nem hogy vezette volna.

2019. jún. 1. 00:02
 8/8 anonim ***** válasza:
Ha megvan a "C" jogsid a megszerzése után azonnal el lehet kezdeni a "CE" kategóriás tanfolyamot és a "GKI" tanfolyamot és vizsgázhatsz ezekből.
2019. jún. 1. 07:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!