Kölcsön kapott autót én kell megjavitassam, ha elverte a
jeges eső?
Figyelt kérdés
Tegnapelőtt kölcsön kértem egy autót, és amíg nálam volt elverte a jégeső. Nem komoly a kár, csak néhány apró gödröcske keletkezett a motorháztetőn. A tulajnak sincs garázsa, a szabad ég alatt tartja az autót, úgyhogy tuti nála is megsérült volna. Ennek ellenére követeli, hogy javitassam meg.
"Az időjárásra nincs befolyásom, akkor mégis miért kell én fizessek érte?!"
Nálad történt a kár. Ennyi. Ezt hívják pechnek. Ha te kölcsönadsz valamit, akkor te is úgy várod vissza, ahogyan odaadod, nem igaz?
Tanulságok: Legközelebb jobban vigyázz a kölcsönkért járműre. Tervezz előre. Ha esetleges kár megfizetésére nincs tartalékod, akkor ne kérj kölcsön, inkább bízz meg egy vállalkozót a feladattal vagy menj tömegközlekedéssel (nem tudom pontosan mire kellett az autó).
2019. máj. 29. 16:02
12/18 anonim válasza:
De nagylelkű vagy... beletankoltad, amit kiautóztál. És kaptál mellé ugyanennyit a tulajdonostól, mert az üzemeltetés egyéb költségei az amortizációt is számítva, kilométerre vetítve legalább annyiban vannak, mint az üzemanyag.
2019. máj. 29. 16:15
13/18 anonim válasza:
a bíróság nem ismeri a "volna" szót..mi lehetett volna, az nem mentség..
nálad sérült, te javítasz, vagy fizetsz.
2019. máj. 29. 16:17
14/18 anonim válasza:
Amikor kölcsönkérted, írtatok egy kölcsönadási szerződést? Abban minden le van írva. Ha nem, akkor minden kárköltséget te állsz.
2019. máj. 29. 16:19
15/18 anonim válasza:
Asszonyt, kocsit nem adunk kölcsön
2019. máj. 29. 17:59
16/18 anonim válasza:
Add el rabszolganak anyadot de nem adunk kölcsön kocsit motort hajót űrhajót
2019. máj. 30. 00:05
17/18 anonim válasza:
Meg ugye a beletett kilóméret viszi is lentebb a kocsi értékét. Meg ugye a kopó alkatrészek élettartamát is rövidíti.
De lemerem fogadni, hogy az lesz, hogy az adókat amúgy is fizeti.
2019. máj. 30. 08:45
18/18 anonim válasza:
Miért, te örülnél, ha sérülten kapnád vissza egy használati tárgyad és aztán még neked is kellene fizetni a javítást? Gondolom nem. Kölcsönben volt nálad, figyelhettél volna, hogy hol parkolsz vagy letakarhattad volna.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!