Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Kölcsön kapott autót én kell...

Kölcsön kapott autót én kell megjavitassam, ha elverte a jeges eső?

Figyelt kérdés
Tegnapelőtt kölcsön kértem egy autót, és amíg nálam volt elverte a jégeső. Nem komoly a kár, csak néhány apró gödröcske keletkezett a motorháztetőn. A tulajnak sincs garázsa, a szabad ég alatt tartja az autót, úgyhogy tuti nála is megsérült volna. Ennek ellenére követeli, hogy javitassam meg.

2019. máj. 29. 14:57
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

"Az időjárásra nincs befolyásom, akkor mégis miért kell én fizessek érte?!"

Nálad történt a kár. Ennyi. Ezt hívják pechnek. Ha te kölcsönadsz valamit, akkor te is úgy várod vissza, ahogyan odaadod, nem igaz?

Tanulságok: Legközelebb jobban vigyázz a kölcsönkért járműre. Tervezz előre. Ha esetleges kár megfizetésére nincs tartalékod, akkor ne kérj kölcsön, inkább bízz meg egy vállalkozót a feladattal vagy menj tömegközlekedéssel (nem tudom pontosan mire kellett az autó).

2019. máj. 29. 16:02
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
De nagylelkű vagy... beletankoltad, amit kiautóztál. És kaptál mellé ugyanennyit a tulajdonostól, mert az üzemeltetés egyéb költségei az amortizációt is számítva, kilométerre vetítve legalább annyiban vannak, mint az üzemanyag.
2019. máj. 29. 16:15
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

a bíróság nem ismeri a "volna" szót..mi lehetett volna, az nem mentség..

nálad sérült, te javítasz, vagy fizetsz.

2019. máj. 29. 16:17
 14/18 anonim ***** válasza:
Amikor kölcsönkérted, írtatok egy kölcsönadási szerződést? Abban minden le van írva. Ha nem, akkor minden kárköltséget te állsz.
2019. máj. 29. 16:19
 15/18 anonim ***** válasza:
57%
Asszonyt, kocsit nem adunk kölcsön
2019. máj. 29. 17:59
 16/18 anonim ***** válasza:
0%
Add el rabszolganak anyadot de nem adunk kölcsön kocsit motort hajót űrhajót
2019. máj. 30. 00:05
 17/18 anonim ***** válasza:

Meg ugye a beletett kilóméret viszi is lentebb a kocsi értékét. Meg ugye a kopó alkatrészek élettartamát is rövidíti.

De lemerem fogadni, hogy az lesz, hogy az adókat amúgy is fizeti.

2019. máj. 30. 08:45
 18/18 anonim ***** válasza:
Miért, te örülnél, ha sérülten kapnád vissza egy használati tárgyad és aztán még neked is kellene fizetni a javítást? Gondolom nem. Kölcsönben volt nálad, figyelhettél volna, hogy hol parkolsz vagy letakarhattad volna.
2019. máj. 30. 23:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!