Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Kölcsön kapott autót én kell...

Kölcsön kapott autót én kell megjavitassam, ha elverte a jeges eső?

Figyelt kérdés
Tegnapelőtt kölcsön kértem egy autót, és amíg nálam volt elverte a jégeső. Nem komoly a kár, csak néhány apró gödröcske keletkezett a motorháztetőn. A tulajnak sincs garázsa, a szabad ég alatt tartja az autót, úgyhogy tuti nála is megsérült volna. Ennek ellenére követeli, hogy javitassam meg.

2019. máj. 29. 14:57
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
93%

Én úgy akarnám visszakapni a kocsit, ahogy odaadtam. Mindegy mi történt vele. (ezért nem adom kölcsön a kocsim)

A te felelősséged volt.

Nekem sincs garázsom, de ha jégeső jön, dobok rá egy pokrócot... Nem tudhatod, hogy a jégeső ideje alatt hol lett volna vele a tulaj, vagy mit tett volna, hogy elkerülje a kárt. Szóval lehet, nála nem sérült volna.

SZóval igen, ez a te sarad.

Te is megtanulod, hogy nem kérsz kölcsön, vagy ha igen, akkor az a te FELELŐSSÉGED!

2019. máj. 29. 15:14
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
Igen, a kölcsönadási szerződésben valószínűleg ki is van kötve, hogy te vagy a felelős az autó állapotáért. Mindegy, hogy a gyerekek bedobták az ablakot focilabdával, kiszórt szögbe hajtottál vagy jégeső verte el - ha az eredeti állapothoz képest eltér, akkor helyre kell állítanod.
2019. máj. 29. 15:15
 3/18 anonim ***** válasza:
82%

Ha ott nem vot jég, akkor jogos követelés lenne. Mert most hogy itt esik a jég 3 faluval arébb nem biztos. Ebből nem derül ki, hogy honnan van a kocsi, kitől kérted.

Mondjuk, ha nekem elkérte volna a szomszéd és úgy veri el a jég, hát istenem... Ugyan mindegy hol áll, kapott volna úgy is. Max örülnék, hogy csak ennyi lett. Egyik ismerősömnek a szélvédő bánta. Szóval pár pici horpadás semmi. Ha itt is ott is a szabad ég alatt áll teljesen mindegy, ha nincs olyan felszerelésem, ami védené a jégtől.

De ha tényleg egyik helyen volt jég, másikon nem, akkor nálam nem sérült volna meg, de így nálad igen. Bár én lehet nem cirkuszolnék rajta ennyit. De most az se mindegy milyen autó, hány éves, milyen állapotban van.

Lehet teljesen jogosan kéri a pénzt, mint mondam nem tudunk mindent.

2019. máj. 29. 15:18
 4/18 anonim ***** válasza:
100%

A hozzáállásodból ítélve nem neked kell megjavítani, mert rosszabb lenne, mintha így maradna (valahol okosba, a legszarabban).

A tulaj megjavíttatja ott és úgy, ahogy ő szeretné, és te kifizeted. Kár hogy nem volt kaució, a kölcsönzőknél pont az ilyen esetekre van.

2019. máj. 29. 15:31
 5/18 anonim ***** válasza:
100%
Nem is értem egyesekben hogy merül fel egyáltalán kérdésként az ilyesmi. Ha ideadnak valamit ami az én felügyeletem alatt megy tönkre, akkor alap, hogy állom a költségeit.
2019. máj. 29. 15:39
 6/18 A kérdező kommentje:
Állom a költségeit, mert visszatankoltam az üzemanyagot amit elhasználtamm. Az időjárásra nincs befolyásom, akkor mégis miért kell én fizessek érte?!
2019. máj. 29. 15:43
 7/18 anonim ***** válasza:
80%

Mert nálad volt a kocsi. VÁLLALTAD A FELELŐSSÉGET ÉRTE!

Ha nincs nálad, lehet, nem veri el a jég.

2019. máj. 29. 15:49
 8/18 anonim ***** válasza:
80%

"Az időjárásra nincs befolyásom, akkor mégis miért kell én fizessek érte?!"

Ha a szomszéd gyerek focilabdával kirúgja a szélvédőt, akkor is azt mondanád, hogy más hülye gyerekére nincs befolyásod???

2019. máj. 29. 15:52
 9/18 anonim ***** válasza:
100%

milyen rendes vagy, hogy fizeted a benzint

és az megvan hogy a tulaj ezt az autót megvette, fenntartja, javíttatja, különböző adókat fizet rá?

szerinted ez így ok, hogy beletankolsz pár ezerért és a többi az ő gondja?

2019. máj. 29. 15:55
 10/18 anonim ***** válasza:
76%

A vezetés közben egy kavics berepeszti a szélvédőt, akkor sem cseréltetnéd ki saját költségedre, mert a kavicshoz semmi közöd sem volt? (ha nem fizeti a biztosító)

A két eset lényege ugyan az, ha kölcsön kérsz valamit úgy add vissza ahogy kaptad!

Amúgy meg jól gondold meg mit fogsz csinálni, mert a döntésed kihat majd a többi ismerősöddel/barátoddal való kapcsolatra is!

2019. máj. 29. 15:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!