Létezik olyan vezetés oktató aki automata Smart fortwo-val tanit vezetni?
Nem szoktam ilyet írni, de ha ennyire nem megy, hogy hetedszerre sem sikerült, akkor be kell látni, nem neked való a vezetés.
Ezen az automata autó és a kis méretű autó sem fog segíteni.
Az autó kezelését meg kell tanulni. Persze vannak parkolást segítő funkciók, amik megkönnyítik a dolgot, de oktató autóban nincs ilyen. (ha van is, ki van kapcsolva)
A vizsgán nem arra kíváncsiak, hogy az autó mit tud önállóan megtenni, hanem arra, hogy Te tudod-e biztonságosan kezelni.
Nem az autó méretével van a baj, hanem veled, a tolatás, parkolás, közlekedés kis autóval sem lesz sokkal könnyebb.
Három év alatt hét sikertelen vizsga...
Voltál PÁV-on?
Forgalmi vizsgán nem engedélyezett a parkolás segítők használata akkor sem, ha van az autóban.
Miután levizsgáztál, rajtad áll, hogy mennyi electronikával szerelt autót vásárolsz magadnak, de ez nem oldja meg a jelenlegi problémádat.. az elektronika sem tévedhetetlen, ellenben jó drága, ha a szenzorok sérülnek.
Ez egy másik történet lehetne, magaddal szemben kellebe az őszinteség, hogy miért is nem sikerül a vizsga.
Nem csak a vizsgabiztos figyel, az emberek is figyelnek - az nem zavar?
Engedd el a témát
Hidd el mindenkinek jobb lesz. Tegnap is kijött egy anyuka elem és oldalba kaptam gyerekkel együtt. Az anyuka nem vette észre a stop táblát se az autómat és teljesen normálisan szép lassan kikanyarodott elem a főútra.
Nincs gond erre tartok autót hogy ha osszetorik ne legyen gond de fáj a fülem a legzsaktol akkorát szólt és elkéstem a megbeszelesrol még felesegemnek kellett másik kocsit hoznia.
Szóval hidd el aki megbukik a vizsgán az ne vezessen
Én sem voltam egy nagy tehetség, lényegesen több órát vettem, mint az átlag és háromszor buktam is, de végül csak meglett.
Az, hogy kisebb az autó könnyítő tényezőnek tűnik, de ha az oktató egy nulla, akkor egy 2 személyes smarttal sem fogsz megtanulni parkolni.( Melleseleg nem is lehet, mert 5 ajtósnak kell lenni -igaz abból 1 a csomagtartó- és a vibit is be kell valahova ültetni, lehetőleg jó nagy helyet hagyva neki)
Nekem is meggyűltek a gondjaim a parkolással, egyszer amiatt buktam is. Nekem azt javasolta az oktató, hogy tanpályán, vagy valami elhagyatott helyen gyakoroljam az autó kezelését, tolatást, megfordulást. Nos hát a szüleim ebben nem igazán voltak partnerek. Apám nem ért rá, anyám meg annak a híve, hogy azért van az oktató, hogy megtanítson, meg ő nem fog engedni papírok nélkül vezetni (hiába magánterületen, vagy forgalomtól jó messze). Úgyhogy nekem annyi lehetőségem volt amit vezetés órákon csinálhattam. Átlagban 2,3 parkolás 90 perc alatt.
Nem kis autón tanultam, nem az autó mérete volt a szempont, hanen az akihez mentem.
Ha megy a váltó kezelése, nem érdemes automatára átmenni.
Nálam jobban szerintem nem sokan izgultak a vizsgán. Emlékszem, hogy az utolsón mikor tolattam ki a parkolóból úgy beremegett a lábam, hogy nem tudtam, hogy fogom felengedni a kuplungot, úgy hogy ne fulladjak le.Mikor végeztem alig bírtam a vizsgalapot aláírni úgy remegett a kezem és kb a mai napig ideges leszek ha rágondolok erre az egészre. Mióta levizsgáztam, ezek a problémák csak úgy elszálltak.
Csináltam hibákat a vizsgán, nyilván nem profi sofőrként viselkedtem és nem is azt várták. Olyat is benéztem ott, amit most már biztos nem. De valamit csak sikerült megmutatnom abból, hogy mit tudok, és nem vagyok ön és közveszélyes. Igazából én lepődtem meg, hogy átengedtek. Csak annyit mondtak vizsga végén, hogy egyedül még ne nagyon erőltessem a dolgot, mondig legyen velem valaki. Egy fillért nem fizettem egy vizsgán, sem hogy átengedjenek. (A harmadik bukásom után jött az ki belőlem, hogy ha annak a plusz x darab órának az árát egy borítékba tettem volna, biztos átengedtek volna kb hiba nélkül. Persze nem gondoltam igazán komolyan, csak a helyzet hozta ki belőlem. Visszagondolva, jó hogy nem tettem semmi ilyet és csak meg se kérdeztem az oktatót, hogy is van ez. Mai napig nem tudnék elszámolni se magammal és valószínű autóba se szívesen ülnék, tudva, hogy vettem magamnak a jogsim)
Ha ennyit buktál, biztos voltál PÁVon. Ott mit mondtak? Talán abból kéne építkezni. A kreszed meddig érvényes?
Én biztos pihentetném a dolgot egy időre. Fél év, egy év talán több. Utána járnék mi áll a dolgok hátterében és arra próbálnék megoldást keresni. Stersszt valahogy levezetni, feszültséget megtanulni oldani.
Úgy voltam vele, ha negyedszerre is bukok akkor hagyom az egészet a fenébe. Éa ha a kreszem lejárt ami kb egy év múlva lett volna, akkor előlröl kezdek mindent tisztalappal, új oktatóval, függetlenül attól milyen viszonyom volt az oktatómmal. Tudtam, hogy rengeteg pénzem van benne és azt is, hogy ha ezt választom akkor nagy eséllyel teljes egészében nekem kell kifizetnem, még annyit sem segítenek be, mint az előzőbe, de nem akartam hagyni, hogy rámenjek egy ilyen dolgora, viszont ragaszkodtam a jogsihoz is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!