A műszaki beállítottságúak könnyebben tanulják meg az autóvezetést?
Az autó vezetéséhez nem kell műszaki tudás.
Az autó kezelésénél számíthat, hogy van némi műszaki érzéke a vezetőnek, de a kuplung, sebességváltó kezeléséhez kell ismerni annak a felépítését, működési elvét, egyszerűen csak ráérezni a kezelésére.
Az autó vezetés plusz 90 százalékban meg arról szól, hogy figyelni, meglátni, a látottakra reagálni - no annak meg végképp nincs köze a műszaki beállítottsághoz.
Nem arról van szó, hogy semmi haszna nincs a műszaki ismereteknek, de nem hiszem, hogy mérhető volna az, hogy ilyen, vagy olyan beállítottságú embereknek mennyivel könnyebb, vagy nehezebb megtanulni autót vezetni.
Gond abból lehet, ha valaki úgy áll hozzá, hogy miért menne, hisz nem értek a műszaki dolgokhoz...
Köszönöm :)
Az oktatóm utalt rá, hogy mivel nem vagyok nagyon műszaki beállítottságú, kicsit lassabban fogom megtanulni az autó kezelését, amivel kicsit meg is rémisztett, és hirtelen teljesen fogyatékosnak éreztem magam, de megnyugtató volt olvasni, hogy tulajdonképp nincs nagyon köze a dologhoz, még nagyon az elején járok, szóval abszolút minden újdonság.
az autó kezelését, parkolást könnyebben megtanulja aki műszaki beállítottságú.
de a forgalomban ennél kicsit többre van szükség. mindnre figyelni, és azonnal jó döntéseket hozni
Zárójelben hozzátenném, hogy egyébként minden rendben van az oktatómmal, ezt is úgy mondta, hogy menni fog minden, csak kicsit lassabban, mint egy műszaki beállítottságúnak :) de abszolút nyugodt és türelmes, nem tartok attól, hogy letépné a fejem, ha valamit rosszul csinálnék, csak így az elején kicsit parázok a dologtól, azért is "vettem magamra" ezt a megjegyzést.
De köszönöm a további válaszokat mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!