Szerintetek sok autós úgy van vele hogy jó poén lecsapni vízzel a gyalogost?
Nekem sokszor az az érzésem, hogy egyesek kifejezetten szeretnek másokat szívatni.
Pilisi, téli gyalogtúra után csapatunk ballag a 11-es út szélén, az úttest mellett. Húsz centis hó, az úttesten sem kevés. Kissé olvad.
Egyetlen autós sem jön, egyik irányból sem. Majd felbukkan egy kocsi. Messziről látni, hogy az út közepén halad. Majd ahogyan közelebb ér hozzánk, kihúzódik az út szélére (nem szembe forgalom, vagy be nem látható szakasz miatt!), majd miután telibe nyomott minket a latyakkal, megy vissza középre.
Ilyennel sokszor találkozom. Ez kifejezetten szándékos volt.
Szerintem ez ritka, általában az lehet, hogy nem gondolkodnak, nem érzékelik a gyalogost, a tócsát kisebbnek gondolják, vagy nem is érzékelik.
Szakadó esőben autózni nem öröm, fokozott figyelem kell, mert kevésbé lehet minden irányban látni, s a kabinban keletkező pára is kiülhet az üvegre.
Nagy forgalom mellett talán nem jut elég figyelem a felcsapódó vízre.
Egyébként előzésnél sem törődnek ezzel. Pl. pályán az egyébként is túl közeli visszasorolásnál a megelőzött jármű is vízfürdőbe kerül.
Igen.....
Én igyekszem tekintettel lenni azokra akik körülöttem vannak, de mikor előttem az autós úgy direkt kihúzza a kormányt az út széléhez,hogy a buszmegállóba álló emberek kellő mennyiségű vizet kapjanak (mind1 is az,hogy tele van gyerekekkel akik iskolába mennének száraz ruhába)... az ilyennek vicces,de mivel a sebességhatárokat se igazán tartják be,majd eljön az amikor nem lesz neki vicces és remélhetőleg csak ő fogja megszívni a poénját
Szerintem nincs olyan, aki szándékosan ezzel szórakozik.
Inkább az, hogy leszarják, hogy mi van körülöttük.
De ezt autóval közlekedve is tapasztalom, pl. amikor szeretnék kimenni a kanyarodósávba és az előttem álló nem képes 10 centit előremenni, hogy elférjek.
Néhány gyökér szándékosan szórakozik ezzel.
De a többségében az a helyzet, hogy annyira kátyúsak és nyomvályúsak az utak, hogy egyszerűen nem lehet nem felverni a vizet. főleg ha van szembeforgalom is, akkor nincs túl sok mozgástér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!