Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Ti is szoktatok ezen gondolkod...

Ti is szoktatok ezen gondolkodni? (közlekedés)

Figyelt kérdés

Inkább ide írom ki, talán többen megnezik, mint autó topicban.

Tudom, a KRESZ a kölcsönös bizalmon alapul, hogy tudjuk, más is ugyanúgy, ugyanazt tanulta, és a többi sofőr is betartja a szabályokat.

Viszont tegnap olvastam, hogy a Cegléd mellett (?), a suzukis vétlen nőbe úgy belerohant hajnali 5kor (amikor senki sincs az úton), egy jogosítvány nélküli 17 éves, mercis hülyegyerek, hogy a hölgy életét vesztette abban a pillanatban...

És nem csak ez, a múltkori 7-en ajtóban bennégős eset is ilyen volt, srác ingerülten, idegesen szállt autóba, kapkodott, 6 embert megölt. Lassú halállal.

Vagy saját városomban tavaly, 18 éves, 2 napos jogosítvánnyal, BMW-vel nem tudott befejezni egy előzést. 2-en haltak meg, gyereksofőr életben maradt.

Most tudom, azt gondoljátok, hogy "ha ennyire félsz, akkor ne is ülj autóba, járj busszal!"

Én minden nap vezetek, 10 éve van jogosítványom, ha naponta lesznek ilyen balesetek, akkor is muszáj vagyok autózni, mert dolgozni menni kell...

De én féltem a családom, rokonaim, barátaim.

Ha párom későn ér haza, mindig az az első gondolatom, hogy nem-e történt valami az úton vele.

Télen mi is majdnem frontálisan ütköztünk egy részeg sofőr miatt. Egy hídon átjött a mi sávunkba és se jobbra, se balra nem tudtunk menni. Nagyon megijedtünk, satufékeztünk, a szembejövō pedig az utolsó pillanatban kapta el a kormányát, előttünk alig 2-3 méterre.

Nem is tudom, hogy félek-e, vagy piszkosul dühös vagyok, hogy te, mint értelmesen vezető sofőr, mész valahova, boltba, dolgozni, gyerekért az oviba, tökmindegy, és egyszercsak belédiramodik egy idióta, és úgy meghalsz, vagy teljesen lebenulsz, hogy azt sem tudod mi történt...

2019. ápr. 21. 08:38
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Szoktam ilyeneken gondolkodni. Sőt Budapesten a régi bérházak mellett sétálva a fejem fölé is nézek olykor, hogy milyen állapotúak az erkélyek meg egyebek, nem potyog-e róluk lefelé ez-az. (Volt már rá példa bőven.) De a buszmegállókban is van, hogy úgy helyezkedek, hogy ha valaki hirtelen felhajtana a járdára, akkor ne engem kapjon már telibe. Persze, azért nem ez határozza meg az életem, csak eszembe szokott jutni. Vezetés közben általában feltételezem a többiekről, hogy ők is legalább annyira jól vezetnek, mint én, de ha az ellenkezőjét látom, akkor igazodom a helyzethez és úgy igyekszem helyezkedni, hogy minél kisebb kárral/sérüléssel megússzam, ha esetleg baleset lesz más hülyeségéből. Ahol nincs nagyon menekülési lehetőség (pl. Bp. rakparton), ott meg ez van, nem kötelező ott menni, ha meg már ott vagyok, akkor úgyis mindegy. Egyébként szoktam fedélzeti kamera felvételeket nézni balesetekről, pont azért, hogy ha valaki mondjuk szembejön velem a sávomban, akkor ez élőben már ne lepjen meg annyira és hamarabb reagáljak.
2019. ápr. 21. 13:49
 12/12 anonim ***** válasza:
Ezen nincs mit gondolkozni, egyszerű tény, hogy bármikor neked mehetnek. Ezért én olyan filozófiával vezetek, hogy pl "csak annak van elsőbbsége, akinek megadják", tehát akkor is szétnézek, ha elsőbbségem van. Vagy ha látom, hogy előznek szemből, és elég necces a helyzet, akkor nem gázt adok, mint sok sofőr, hanem elveszem a gázt, és kihúzódok az út szélére. De minden ellen nem lehet védekezni, sosem lehet tudni, hogy mikor megy neked valaki. Ez van, ilyen az élet.
2019. ápr. 21. 17:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!