Ti is szoktatok ezen gondolkodni? (közlekedés)
Inkább ide írom ki, talán többen megnezik, mint autó topicban.
Tudom, a KRESZ a kölcsönös bizalmon alapul, hogy tudjuk, más is ugyanúgy, ugyanazt tanulta, és a többi sofőr is betartja a szabályokat.
Viszont tegnap olvastam, hogy a Cegléd mellett (?), a suzukis vétlen nőbe úgy belerohant hajnali 5kor (amikor senki sincs az úton), egy jogosítvány nélküli 17 éves, mercis hülyegyerek, hogy a hölgy életét vesztette abban a pillanatban...
És nem csak ez, a múltkori 7-en ajtóban bennégős eset is ilyen volt, srác ingerülten, idegesen szállt autóba, kapkodott, 6 embert megölt. Lassú halállal.
Vagy saját városomban tavaly, 18 éves, 2 napos jogosítvánnyal, BMW-vel nem tudott befejezni egy előzést. 2-en haltak meg, gyereksofőr életben maradt.
Most tudom, azt gondoljátok, hogy "ha ennyire félsz, akkor ne is ülj autóba, járj busszal!"
Én minden nap vezetek, 10 éve van jogosítványom, ha naponta lesznek ilyen balesetek, akkor is muszáj vagyok autózni, mert dolgozni menni kell...
De én féltem a családom, rokonaim, barátaim.
Ha párom későn ér haza, mindig az az első gondolatom, hogy nem-e történt valami az úton vele.
Télen mi is majdnem frontálisan ütköztünk egy részeg sofőr miatt. Egy hídon átjött a mi sávunkba és se jobbra, se balra nem tudtunk menni. Nagyon megijedtünk, satufékeztünk, a szembejövō pedig az utolsó pillanatban kapta el a kormányát, előttünk alig 2-3 méterre.
Nem is tudom, hogy félek-e, vagy piszkosul dühös vagyok, hogy te, mint értelmesen vezető sofőr, mész valahova, boltba, dolgozni, gyerekért az oviba, tökmindegy, és egyszercsak belédiramodik egy idióta, és úgy meghalsz, vagy teljesen lebenulsz, hogy azt sem tudod mi történt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!