Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Nagyon sok kéklámpás baleset...

Nagyon sok kéklámpás baleset - újra egy! Jó ez így?

Figyelt kérdés

Az utóbbi időben elég sok mentő, tűzoltó, rendőr balesetezik.

Nem kéne ezen változtatni? Én gyakorlott sofőr vagyok, de sokszor én is elcsodálkozom, mennyire merészek, és csak úgy berobbannak egy kereszteződésbe mert azt hiszik a kék lámpa megvédi őket, és az egyszerű autós meg képtelen kivédeni az ilyen helyzeteket.

És mellesleg van rálátásom a szomszédos országokra is ilyen szempontból, pl. a horvbátoknál a mentő még a piroson se mehet át, akárhogy szirénázik. Ráadásul sebességkorlát is van neki, szóval lényeg, hogy a kékfény nem mentő őt fel minden alól.

Szerintetek nem kéne a KRESZ--ben kicsit változtatni és korlátozásokat bevezetni, hogy ne legyen ennyi baleset?

Ha egyszer "menőcsávósan" berobban egy kereszteződésbe, a sziréna meg vagy hallatszik vagy nem, akkor nemá a vétélen autós legyen a hibás !

Nem értetek egyet ezzel ?

2010. júl. 5. 07:00
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
hát azek a válaszok nagyon érdekesek. De pl azt mondja már meg nekem vki h az mért van h a rendőr várakozik mert ki akar fordulni egy főutra, és látja h nagy a forgalom fogja bekapcsolja a megkülönböztetett jelzést h hamarabb ki tudjon fordulni a főutra és miután kifordult kikapcs a megkülönböztetett jelzést... nah ezt pl mivel magyarázzátok? ez esetben a 4-es főutrol van szo és ez elöttem történt! jah és van rendőr a családban kérdeztem tőle is és ő is azt mondta h iet nem tehetnek!
2010. júl. 5. 13:01
 12/19 anonim válasza:
mert b.zi a rendör és azt hiszi mindent megtehet mert neki van ilyene és ki is használják rengetegen. ugyse tudják leellenörizni h jogosan volt e bekapcsolva v nem.viszont mentöst én még nem láttam h miután kifordult kikapcsolta vna
2010. júl. 5. 13:03
 13/19 anonim ***** válasza:

azért ha anyádért menne a mentő

Ha őérte menne és karambolozna, előbbre lennénk.

Nem!

2010. júl. 5. 14:15
 14/19 A kérdező kommentje:

na igen, a rendőrök visszaélései sajnos mindennaposak és az emberek tök jogosan vannak felháborodva, én magam is legutóbb olyat láttam pl h pirosra váltott a lámpa akereszteződésben de nem volt kedve megálllni és várni, erre bekapcsolta, aztán utána meg ki .. szal a rendőröknél ez baromira ellenőrizhetetlen sajnos és nagyon visszaélnek vele

csak mondd meg mit lehetne tenni ez ellen ? mert valóban mentőt, tűzoltót még én se láttam így visszaélni ezzel, rendőröknél meg mindennapos

2010. júl. 5. 16:47
 15/19 anonim ***** válasza:

Ha jól tudom van a rendőrautókban nyomkövető, de lehet, hogy tévedek.

Én betegszállítóval járok, már ebben is van, és látják azt is, hogy nyitva van az ajtó.Esetleg a rendőr autókba is lehetne telepíteni ilyen rendszert, ami naplózza, hogy mikor, mennyi időre kapcsolta be a megkülönböztető jelzést. Csak ha lenne is foglalkoznának vele, hogy a józsi miért kapcsolgatta a fényt?!?! Könnyen ellenőrizhető lenne szerintem, csak rá kéne szánni magukat.

A kérdésre válaszolva:

Biztos, hogy van olyan eset, ahol a kék lámpás autó sofőre nem volt elég figyelmes, de biztosra veszem, hogy a legtöbb veszélyt a gyakorlatlan, figyelmetlen, h*lye sofőr okozza, akik mennek, mint a birkák, nem képesek alkalmazkodni a forgalomhoz, esetleg rosszul viselik ha valaki előrébb jár, mint ők.

Lassan ott tartunk, hogy mindenki kihisztizi magának a jogosítványt, kenőpénz/dekoltázs/bármi.És ennek nem a drágításával kéne véget vetni, hanem a szigorúbb követelményekkel, akár mindenkit elküldeni páv vizsgára, vagy valamiféle kompetencia mérésre, hogy ne az kaphasson jogosítványt, aki ki tudja fizetni, hanem az, aki tud megfelelően közlekedni.

2010. júl. 5. 19:20
 16/19 A kérdező kommentje:
jó ez igaz persze, de tudod gondolom h szinte sehol nincs PÁV a kékfényre se, csak nálunk, aztán mégis nálunk áll a feje tetején minden, szal ebben az országban az se megoldás, hidd el, ez mentalitás kérdése
2010. júl. 5. 20:10
 17/19 anonim ***** válasza:
én irtam a "rendőrös sztorit" igy van még mentőt én sem láttam igy visszaélni mint a rendőrök! és ha már a PÁV nál tartunk a rendőröknél tuti h 100bol max ha 2nek van PÁVja!!! és miért? mert senki nem ellenőrzi öket!!!de bezzeg ha a csoro ember csin egy kis szabálytalanságot mindjárt olyan birságot szabnak ki h a hátralevő életében is azt fizeti majd!
2010. júl. 6. 10:53
 18/19 A kérdező kommentje:

BIZONY !!!

sőt jobbat mondok neked !

az észkombájn remndőrnek jogszabályilag se kell a PÁV-I, azthiszi mert villog valami a feje fölött, attól már vezetni is tud

elkeserítő ....

2010. júl. 6. 11:12
 19/19 A kérdező kommentje:

na tessék, ÚJRA egy mentő borult fel tegnap, szirénázva, gondolom ment ész nélkül, és két súlyos sérülttel bp-en!!

szóval ?? még mindig mindenki azt mondja, jól van ez így ??

radikális változtatások kellenének, de úgy első szabályként véget vetni annak, hogy csak mert szirénázik, ezért felrúghat minden KRESZ-szabályt. ez nem működik,. a gyakorlat mutatja. szirénázzon, de ne úgy menjen, hogy ezzel abszolút elsőbbsége van minden helyzetben, mivel egyszerűen abszurd, se nem látják, se nem hallják, és ez nem biztos h a mezei autós hibája sokszor

2010. júl. 7. 07:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!