Nagyon sok kéklámpás baleset - újra egy! Jó ez így?
Az utóbbi időben elég sok mentő, tűzoltó, rendőr balesetezik.
Nem kéne ezen változtatni? Én gyakorlott sofőr vagyok, de sokszor én is elcsodálkozom, mennyire merészek, és csak úgy berobbannak egy kereszteződésbe mert azt hiszik a kék lámpa megvédi őket, és az egyszerű autós meg képtelen kivédeni az ilyen helyzeteket.
És mellesleg van rálátásom a szomszédos országokra is ilyen szempontból, pl. a horvbátoknál a mentő még a piroson se mehet át, akárhogy szirénázik. Ráadásul sebességkorlát is van neki, szóval lényeg, hogy a kékfény nem mentő őt fel minden alól.
Szerintetek nem kéne a KRESZ--ben kicsit változtatni és korlátozásokat bevezetni, hogy ne legyen ennyi baleset?
Ha egyszer "menőcsávósan" berobban egy kereszteződésbe, a sziréna meg vagy hallatszik vagy nem, akkor nemá a vétélen autós legyen a hibás !
Nem értetek egyet ezzel ?
Én nagyon egyetértek veled.
Nekem van olyan siket ismerősöm, aki vezet, neki esélye sincs sincs, hogy meghallja a szirénát.
Vagy szólhat a kocsiban hangosan a zene, nem tiltja semmi.
Már régen tanultam a kreszt, de nincs benne valami olyan, hogy meg kell győződnie arról, hogy megadták-e neki az elsőbbséget?
figyelj sztem
1, nem mindig szirénáznak
2, valóban nem mindig lehet hallani, hiába figyel az ember
3, ha hallja is, sok olyan helyzet van, amikor már egyszerűen nem tud mit tenni
4, a kéklámpások pedig túlságosan védettnek érzik magukat mert megy a sziréna, és nem igazán látom, hogy meggyőződnének mindenről
5, első válaszolónak: igen, meg kellene de csak kellene győződnie h megadták-*e neki az elsőbbséget, na de ha így tenne, akkro tudod nem robbanna csak úgy be a kereszteződésbe és nem történek ilyen balesetek
aztán itt a nem kevés példa csak az utóbbi pár hónapból, de korábbról is .... szal bizonyíték van bőven, hogy mintha mégsem győződnének meg arról amiről kéne
másodiknak:
ne viccelj, már hogyne lenne jelentősége a fénynek ... egy baromi forgalmas úton, mondjuk egy hungária vagy rákóczi úti csúcsban aztán döntsd el mégis melyik autó szirénázik, ha nem látod a fényt,
(csak mert ez sok esetben nem olyan egyértelmű, hogy ott a nagy piros vagy a mentő, sok olyan autó van amiről azt s etudni mi az, de kéklámpa van rajta)
jahát ebben van valami igen, a magyar vezetők eg ykatasztrófa
na de érted azért ha a kéklámpát használó mentő nem robbant volna be csak úgy a kerezsteződésbe, akkro ez a mostani baleset sem következett volna be ... azaz mégsem győződött meg arról h adott esetben egy magyar mentalitású vezető rohadtul nem vette észre és meg is van a durrr
Ilyenkor reklamáltok, hogy mért van ennyi stb, de amikor netán egy hozzátartozódér vagy barátodér megy, és késik 20 percet, és netán bekövetkezik a legrosszabb, akkor a mentős csak ennyit mond, há' bazz' kifugtunk 15 pirosat...
körültekintően kell vezetni, és ha neked piros van és elmegy melletted szirénázva, akkor már nehogy te legyél megsértődve hogy neki mindent szabad...
meg ha esetleg hallod a szirénát, és te ott vagy a zöld előtt, inkább lassíts le alacsony sebességre, és ha nem jön akkor gyorsíts, de neked is jó mert nem töröd össze a kocsid.
a vasuti átjáróban is ha fehéren villog akkor is átmegyünk 200-zal és hát majd azt mondod ha túléled h fehéren villogott, de van hibalehetőség, akkor majd megint te leszel felháborodva hog nekem volt elsőbbségem...
fentebb irta valaki hogy horvátországban ez nem így van...
elkeserítelek, de így van, mér ott leéghet a ház, meghalhat emiatt egy ember??
tudom, mert apu sofőr, tehát sokat megyek vele ilyenkor a szünetben, s nem egyel találkoztunk már...
na sok kérdés merült fel, d ecsak egy ténybeli tévedésre reagálnék:
Horvátországban márpedig nem így van ! Én elhiszem h apud sofőr, de én meg a mentőknél voltam kint, és teljesen fel voltak háborodva, hogy lehet a piroson átmenni, szal biztosíthatlak, nem így van.
És a másik pedig, hogy lehetne körültekintőbben is belemenni abba a pirosba, nem a pepecselésről beszéltem, hanem az odafigyelésről!! Nagy különbség.
Én megkülönböztető jelzést használó gépkocsikat vezetek.A probléma forrása az, hogy nagyon sok esetben nem adják meg nekem az elsőbbséget,sőt, olyan is előfordult, hogy szó szerint direkt akadályoztak az előrehaladásban.Vasúti átjáróban pl én sem mehetek át, de azért nehezen hiszem, hogy a horvát kollégáknak van sebességlimite.Aki olyan törvényt hoz, hogy bizonyos sebességkorlátokat kell rendőrnek,mentősnek,tűzoltónak betartani,remélem annak gyullad kia majd a háza.
Kérdésedre válaszolva:Nem akarok neveket és helyszíneket mondani, de 100 megkülönböztető jelzést használó autónál 50 járműre nem jut téligumi.Egyszerűen nincs rá pénz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!