Amikor engedem fel a kuplungot már adhatom a gázt vagy csak azután, ha teljesen felengedtem a kuplungot?
Figyelt kérdés
2019. ápr. 4. 16:16
1/4 anonim válasza:
Ha normális tempóban akarsz elindulni, a kuplung felengedése közben gázt KELL adnod. Gáz nélkül jó esetben is csak lassan tudsz elindulni, benzines kocsival meg leginkább sehogy.
2/4 anonim válasza:
Közben KELL adni. Ha gáz nélkül engeded fel a kuplungot, az kifejezetten ROSSZ az autónak.
3/4 anonim válasza:
Én úgy szoktam, hogy 1500 körüli fordulatszámra felpörgetem a motort és akkor kezdem el engedni a kuplungot. Aztán amikor kezd fogni a kuplung, akkor esik a fordulatszám, így fokozatosan adok még gázt, úgy hogy ne is pörögjön nagyon, de ne is remegjen. Ez azt jelenti, hogy ilyen 1000-2000 közötti fordulatszámon tartom.
Ez a gáz nélküli indulás egyes oktatók mániája. Pedig ez kb. arra jó, hogy amíg gyakorolsz kitapasztald a kuplung fogáspontját.
Ha egy valós forgalmi helyzetben is így indulsz, akkor akadályozni fogod a forgalmat. Ha pl. egy lámpánál mindenki így indulna, akkor fele annyi autó se tudna átjutni a zöld jelzésen, mint egyébként.
Az autónak sem jó, szenved a motor, szétrázod a kettőstömegűt.
4/4 anonim válasza:
Gázt is kell adnod, különben könnyen bedöglik a motor és újra startolhatsz a mögötted állók nem kis bosszúságára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!