Sok helyen (külföldön is) miért van ez a jelenség autópályákon?
Sok sofőr, egyszerűen "kibéreli" magának a belső sávot és ott tötymörög.Autópályán 80-90 km/h?
Közben a másik oldalról kerülgetik őket, akik meg haladnának.
Ez Németországban, Ausztriában sem ritka, sokáig azt hittem, hogy ez csak valami magyar vircsaft.De, nem.
Én megmondom őszintén, leszoktam villogni őket, vagy a külsőből megelőzni és az index segítségével jelezni nekik,hogy rossz sávban vannak.
Aztán, valaki veszi a lapot és lemegy a külsőbe, de vannak, akik nem veszik észre magukat.
A külsőben lehet gyök kettővel menni, de a belső nem arra való.
Akik ezeket csinálják, csupán tapasztalatlan autópálya használók vagy más oka van ennek a rendellenes viselkedésnek?
Az ADAC újságban cikk volt róla, de nem olvastam végig. A lényeg az volt hogy komolyan vizsgálják aq pszichikai hátterét, mert tpasztalt vezetők is csinálják.
60km-en legalább 10 ilyen barmot látok a háromsávoson középen. Ha jelzel neki, sok még el is kezd villogni.
A legdurvább az volt, hogy egy nő a 2 sávoson 90-nel ment a belsőben, kb. 1 km-rel előttünk egy kamion, szintén 90 nek. Pár perc után elmentem mellőle jobbról, még ő kezdett villogni.
"De nektek se tilos a külső sávban menni." Előzésről van szó, ne zavarjon.
Megyek 130-cal a külsőben. Szabályos, de nem szeretek elhaladni a belsőben lassabban haladók mellett. A pálya szinte üres, semmi nem indokolja a belsőben haladását, még a rossz burkolat sem.
Akkor kezd el igazán zavarni, amikor előznék külsőben menő lassabb járművet.
Mindig úgy jön ki, hogy nagyon vissza kell vennem a lendületből, mert már közel van mögöttem a lassú. Mondhatnád, miért nem előzök a tempómat tartva? Azért, mert annyira nem lassú, hogy időben és térben ne legyen elnyújtott a művelet. A bent cammogók biztosan utól érne.
"A pálya szinte üres, semmi nem indokolja a belsőben haladását,"
Nem csak hogy nem indokolja, hanem jobbra tartási kötelezettség van. Csak ezt a rend derék őrei nem nagyon ellenőrzik, még németeknél sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!