Biztos, hogy megbírságolnak?
Tegnap délelőtt egy sofőrünk új teherautóval ment főúton, sem a sofőrnek sem nekem nem jutott eszembe, hogy még nincs matrica. Elhaladt délelőtt egy mobil ellenőrző pont mellett. Délután jutott eszembe, gyorsan átszaladtam a benzinkútra venni matricát, ott és még két másik helyen a benzinkutas azt mondta, hogy visszamenőleg egész napra érvényes tehát szerintük nem lesz gond. Az ügyfélszolgálaton nem tudtak semmit mondani... (D4 kategória:80000Ft és ez majdnem egy havi fizetésem még kezdő vagyok)
Most akkor szerintetek érvényes visszamenőleg, ahogy a benzinkutasok állítják vagy sem?
A válaszokat előre is köszönöm!
Nem, menni fog a csekk.
A matrica legkorábban a vásárlás időpillanatától érvényes a matrica típusától függően a harmadik, kilencedik, vagy harmincadik nap 24. órájáig.
Visszamenőleg NEM lehet matricát venni.
Tényleg sajnálom,de ki kell ábrándítsalak.A kamera hasonlóan működik mint egy számítógép.Beolvassa a rendszámot,és kétféle lehetőség közül választ:igen vagy nem.
Nem esetén rögzít,másodperc pontos idővel,és olyan éles képpel hogy látszik az egynapos borosta a sofőrön.(Láttam ilyen fotót)A kutas sajnos nem mondott igazat,ilyen esetben elég lenne,ha mindenki csak akkor venne matricát,ha találkozik az ellenőr autóval.
Én is kamionozom viszont,és egyszer megúsztam a 2/a úton matrica nélkül,de akkor nagyon rajta voltam egy másik nyergesen,és szerintem ez volt a szerencsém.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!