Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Egyirányú utcába fordítva...

Egyirányú utcába fordítva behajtottam. Mekkora büntetésre számíthatok?

Figyelt kérdés
Tehát, kijött egy papír, de semmi összeg, semmi csekk, csak kérdezgettek mindenfélét, (havi keresetem, személyes adatok stb.) Mekkora büntetést lehet ezért kapni?
2010. júl. 1. 08:43
 1/8 anonim ***** válasza:

A behajtási tilalom megszegése az objektív felelősség hatálya alá tartozik. A papírt valószínűleg azért küldték, hogy megtudják ki vezette a járművet. Amennyiben ezt nem közlöd velük, akkor a bírságot automatikusan az üzembentartó/tulajdonos számára küldik ki.

A büntetési tételeket a tv-ben többször hallhattad, 30.000 és 300.000 Ft között az elkövetés súlyosságától függően.

Bár abból a szempontból nem értem őket, hogy nekem anno csont nélkül kiküldték a csekket és csak utána kérdezték meg, hogy ki vezette az autót valójában. De nem rég ez is változott, mert az eljárás megkezdésekor köteles értesíteni arról eljárás folyik ellened. Gondolom ezért a papír.

2010. júl. 1. 09:08
 2/8 anonim ***** válasza:

Bocsánat, én írtam az előző hozzászólást is. Közben utánanéztem a jogszabálynak és ezt találtam:

A behajtás tilalmára vonatkozóan a 13. § (1) bekezdés g), g/1, i), i/1) pont 14. § (1) bekezdés n), z) pont; a bírság összege: 50 000 Ft.

Úgyhogy nem tól-ig, hanem fix.

2010. júl. 1. 09:21
 3/8 anonim ***** válasza:

Az ilyesmi ügyeket a netre is fölteszik,lehet,hogy meg is nézheted az aktádat itt:

[link]

2010. júl. 1. 09:30
 4/8 anonim ***** válasza:

így kattintható is:

[link]

2010. júl. 1. 09:31
 5/8 anonim ***** válasza:
50k lesz.
2010. júl. 1. 10:57
 6/8 A kérdező kommentje:
Megkaptam a levelet. 20.000 Ft, vagy 4 napi közmunka, vagy elzárás.
2010. júl. 1. 14:02
 7/8 anonim ***** válasza:

Hm, akkor viszonylag olcsón megúsztad. Ennyit az objektív felelősségben kiszabandó büntetési tételekről... Mondjuk hál'Istennek.

Apropó, hány büntetőpontot kaptál még mellé?

2010. júl. 2. 10:16
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Jah ez azt jelenti, hogy nem készült felvétel a dologról, hanem csak rajtakaptak. Ha felvétel is készült volna az 50k.
2010. júl. 2. 10:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!