Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Kerékpáros ütközés autóba, mi...

Kerékpáros ütközés autóba, mi lehet a következmény?

Figyelt kérdés

Kerékpárral mentem az úton, majd egy parkoló autóból kinyitották rám az ajtót, amit sikerült a fékkarral visszacsapnom, mert pont úgy kapta el. Megálltam, hogy megbeszéljük a dolgokat. Erre előugrott egy olasz sofőr akivel közöltem, hogy kinyitották az ajtót előttem és nekimentem. Belemászva az arcomba megfenyegett, hogy beveri a fejemet, megöl és különbenis minek száguldozok én és takarodjak elfele. Néztem rá értetlenül, aztán eltoltam a biciklit, mielőt még tényleg megvernének.

Kérdésem az lenne, hogy ilyen esetben mi lenne a teendő, mik lehetnek a következmények? Nem tudtam megnézni, hogy történt-e anyagi kár, mivel elzavart. Esetleg feljelenthet-e?

2019. febr. 8. 13:52
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
0%
Igen 8-as. A józan ész azt diktálja, hogy nem engedünk össze két olyan csoportot, ahol az egyik csoport tagjait kötölezzük arra, hogy ismerjen bizonoys szabályok, és számon is kérjük rajtuk keményen, míg a másik csoport tagjairól csak feltételezzük ugyanezen szabályok ismeretét, számonkérés pedig nem történik. Amit te a buborékodban végletes gondolkodásmódnak nevezel, azt a való világban következetességnek szoktál mondani.
2019. febr. 8. 15:28
 12/21 anonim ***** válasza:
*szokták
2019. febr. 8. 15:29
 13/21 A kérdező kommentje:

Olasznak kinéző egyén volt, magyarán roma. Csak ő kiabált, tőlem egy mondat hangzott el, mikor jeleztem neki, hogy mi a szitu. Fölöslegesnek érzem az ilyen típusú emberekkel vitatkozni, pláne ordítozni.

Mindkét oldalt parkoló kocsisor és nem volt annyi hely, hogy méterekre menjek haladjak mellettük, mivel közben ment a forgalom és akkor nyitott mikor odaértem. Jobb oldalt haladtam szabályosan. Az ajtó élét kapta a koskormányon lévő fékkar és arról visszacsapódott. Van még egy pár fékkarom a kormány egyenes részén, hogy ha forgalomban megyek, akkor ne ba....m szét a kezem pont az ilyen esetek miatt, mert most úgy ahogy van lenyírta volna az ujjaimat. Amugy 36 cm széles a kormányom, ennél jobban nem tudom összehúzni magam.

Legalább annyi autós van az utakon, akik nem ismerik a kreszt, mint bringás. Ezt minden nap tapasztalom, szóval ebbe inkább ne menjünk bele.

Személy szerint törekszem, hogy úgy közlekedjek, hogy ne akadályozzam az autósokat.

2019. febr. 8. 15:36
 14/21 anonim ***** válasza:
10%
Ha cigó, ilyenkor azt kell mondani "hívjunk rendőrt". Egyből befogja.
2019. febr. 8. 15:45
 15/21 anonim ***** válasza:
#14-es Igazad van! Én is azt tenném!
2019. febr. 8. 15:48
 16/21 anonim ***** válasza:
60%
Azért nehogy már a bringás legyen a hibás mert nem néz körül a jóképességű, hanem csak kibassza az ajtót.
2019. febr. 8. 16:05
 17/21 anonim ***** válasza:

Tehát egy szabálytalanul parkoló autóból kiszálló utas körülnézés nélkül kib.szta az ajtót egy szabályosan haladó biciklis elé, és ezek után még azt akarjátok kihozni, hogy a biciklis volt a hibás, mert nem ismeri a kreszt?

Szerintem meg pont az autós (utas) nem ismerte a kreszt és úgy volt vele, hogy a köcsög biciklis majd kikerüli. Ha egy csuklós busz jött volna, arra nem nyitotta volna rá az ajtót.

2019. febr. 8. 16:22
 18/21 anonim ***** válasza:
0%

11-es, 63 százalékos (and counting...) barátom...

Az általad implicite kívánatosnak tekintett következetesség azt követeli meg, hogy minden lehetséges alternatívát tételesen vizsgálnunk kell és ez alapján hozni egy megalapozott döntést vagy azok sorozatát. Te eddig bedobták összesen annyit, hogy zárjuk el hermetikusan a bringásokat az autósoktól és kész. Semmilyen érdemi alternatívát nem próbálták meg felvázolni és értékelni. Kérdezem én: mi a buborék, ha nem pontosan ez?

2019. febr. 8. 19:41
 19/21 veterán vas ***** válasza:

Kedves Akárki!

Ha nem vagy hajlandó a véleményemet elfogadni, és/vagy nem tudsz a kérdésemre megválaszolni, akkor nem az a megoldás, hogy törlöd a hozzászólásomat!

2019. febr. 8. 21:14
 20/21 A kérdező kommentje:
Senki nem törölte a kommentedet. Amugy meg az eddigi 3 hozzászólásodat fölösleges volt leírnod, mert senkit nem érdekel a kötözködésed.
2019. febr. 8. 22:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!