Mi az igazság a benzin-gázos autókkal kapcsolatban? Folytatás lent!
Régóta foglalkoztat a kérdés. Szerintem az emberek többségében a régi előítéletek maradtak meg a gázzal kapcsolatban, de azóta nagyon sokat fejlődött a technika. Nem hiszem, hogy lehetne érezni-szagolni, hogy gázos autóba ülünk vagy nem.
Imádom az autókat. Ha lesz kocsim, ezerszer inkább egy benzin-gázos kéne, mint egy dízel. Ha megnézitek a mobile.de-t szinte minden típusba raknak gázt (m3, amg mercik, porsche, lexus......).
Akkor most mi a helyzet a gázzal? Károsítja a motort? Mik a hátrányai?
Én azt hallottam hogy egy idő után kiszárítja a hengereket és az injektor/karbi fúvókáit.
Valahol azt olvastam hogy az autó leállítása előtt érdemes átváltani benzines üzemmódra legalább 1 km erejéig , így meglesz a fúvóka kenése.
Apám régen járt pár évig gázzál, akkor még illegális volt de a kocsi motorjának nem lett baja, a kérdés az hogy akkor hány ezer km-ig megbízható a gáz üzem.
Amúgy engem is érdekel a téma hogy kinek mi a tapasztalata.
Na ezek hasznosak voltak, amiket írtatok.
Továbbra is várom a válaszokat, tapasztalatokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!