Ennek mi is az értelme?
Nézzétek el, lehet buta kérdés, lány vagyok. Szóval jogsit szeretnék, szóval nekiálltam kicsit már nézelődni műszaki téren is az autókról. Ugye van a részecskeszűrő rendszer amit ha jól értelmezem annyit tesz, hogy felfogja a kormot. Eddig rendben is, de utána meg kiégeti magából, magyarul gondolom akkor simán kisöpri, mert gondolom a korom nem képes még jobban elégni.
Akkor tulajdonképp mi az értelme ennek a rendszernek? Nem folyamatosan engedi ki a kormot, hanem időnként egy nagy adagot és ennyi?
Lehet tényleg buta kérdés, de aki jobban ért hozzá, egyszerűsítve leírná mi a lényeg?
A korom a tökéletlen égés miatt jön létre, szilárd anyag, amit megfelelő technikával el lehet égetni, legalábbis részben, és akkor a szilárd korom egy része hamuvá, és különböző gázokká alakul át, amelyek mellesleg szintén mérgező vegyületek.
https://www.youtube.com/watch?v=gvb4i5W2lFg
A műszaki kérdések érdeklődési szinten hasznosak, de nem kell azokat mérnöki szinten tudni, aki a KRESZ-t tudja, annak nem kell félni a tesztlapon lévő műszaki kérdésektől, ami 5 pontot jelenthet, a kérdések többsége, értelem szerűen a KRESZ.
Elég sok műszaki részletet magyaráz el (szerintem) érthetően Gajdán Miklós a videókban, és azok megnézhetők a youtube-n.
Ezeknek nem is a KRESZ vizsga miatt van igazán haszna, egyszerűen azért hasznosak, mert érthetően elmagyarázza, hogy is működnek az autók.
A KRESZ vizsgán van ugyan a tesztlapon 5 műszaki, illetve fizikai összefüggésekre irányuló kérdés, de azok felületesek, azért nem kell pánikolni, ha valaki nem tudja pontosan hogy működik a részecskeszűrő, vagy az üzemanyag ellátó rendszer, nem is a vizsga miatt érdekes az, hogy valamennyire legyen képben az autó használója a jármű működésével, hanem azért, hogy tudja, mi az, amikre oda kell figyelni az autó használata során.
Vannak megtörtént esetek, amelyek szinte kabaréba illőek, pl nem tudta az illető, hogy a motorban ellenőrizni kell az olaj szintet, rendszeresen cserélni az olajat, ellenőrizni a fagyálló értéket, stb... a bajt könnyebb, olcsóbb megelőzni, a KRESZ vizsgán is kb erre irányuló kérdések vannak, nem várnak el részletes műszaki ismereteket, de a plusz tudás mindig hasznos.
Nem a tanulásról lebeszélés volt a célom, irtam, hogy a tudás mindenképpen hasznos, a KRESZ vizsgára írtam, hogy megrettenni bem kell a műszaki kérdésektől.
A kérdésednél maradva, nagyon jó, ha ismered a részecskeszűrő müködésének elméletét, de a vizsgán nem lesz részletekbe menő műszaki kérdés - rákérdezhetnek a részecskeszűrő funkciójára (káros anyag kiszűrése), de az már nem lesz kérdés hogyan működik.
A mélyebb tudásnak a gyakorlatban lesz igazán haszna, pl a tudásod segíthet abban, hogy ne tedd tönkre idő előtt a részecskeszűrőt az autódban (ha van benne), de lehetne sorolni a többi videóban látható példákat, amelyekből sokat lehet tanulni (pl kettős tömegű lendkerék felépítése, működési elve, meghibásodása, stb)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!