Vadidegen elállhatja a kocsijával a kapubejárómat több óra hosszára?
Az utcába ahol lakom minden nap valaki beáll a kapubejárómba és néha ez miatt kések munkából mert volt rá példa , hogy 2 órát vártam mire megjelent a kocsi tulajdonosa. És én kitudtam állni.
Ma egy újabb ilyen jó madár azzal jött nekem, hogy az közterülethez tartozik és annyit állhat a kapum előtt amennyit akar még, ha akadályozza az én kiállásomat autóval.
Van valami rendelet/szabály ami ezt kifejti , hogy akkor mi az igazság ilyen helyzetben?
Nincs, én is más kapubejárója előtt parkolok, ha nem tetszik feljelentem zaklatásért. Én nekem jogaim vannak. Tűrj ha már tellik bejáróra, én lakásba lakok baeátom én nem tehetném meg.. így jár ha valaki gazdag. Én pl. nem késnék el munkából mert nincs.
De ha hívod a rendőröket akkor elvitetik a kocsit csak akkor számíts rá, hogy haragudni fognak rád, és ha nagy a harag akkor én aggódnék...
41. § Várakozás
(1) A 40. § rendelkezéseit értelemszerűen alkalmazni kell a várakozásra is.
(2) Tilos várakozni [a 40. § (5) bekezdésében említetteken túlmenően]:
a) a három külön úttesttel rendelkező út középső úttestén;
b) lakott területen kívül főútvonal úttestén;
c) ahol a jármű az út menti ingatlanra való behajtást akadályozhatja;
d) ahol a jármű szabályosan várakozó másik jármű megközelítését vagy elindulását akadályozhatja;
e) az úttesten ott, ahol a járdán a megállás megengedett.
Köztereseket kell ilyenkor hívni.
Amúgy meg tegyél ki egy táblát a kapura amin kéred, h ne álljanak oda.
Az egyes számú, csökkent értelmi képességű válaszoló elképzelésivel ellentétben a hatályos jogszabály (1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet, gy.k.: kresz) elég egyértelműen fogalmaz a kérdésben:
41. § (2) Tilos várakozni:
c) ahol a jármű az útmenti ingatlanra való behajtást vagy az onnan történő kihajtást - az ingatlannal rendelkezni jogosult hozzájárulása nélkül - akadályozza;
Az ilyen esetben kihívhatod az illetékes hatóságot, akik a kérdéses járművet elszállíttatják.
KRESZ 41. §
"(2) Tilos várakozni...
c) * ahol a jármű az útmenti ingatlanra való behajtást vagy az onnan történő kihajtást - az ingatlannal rendelkezni jogosult hozzájárulása nélkül - akadályozza;"
Nem állhat oda.
Én biztosan nem várnék órákat hogy a gazdája előkerüljön. Lenne pár ötletem az ilyen esetekre.
Ez a pofátlanság teteje.
Nekem is lenne ötletem , legközelebb egyik sem állna oda.
Menekülne a kapum elől.
És hogy magyarázod meg munkahelyeden, h ezért késel?
Tessék egy megoldási javaslat. Nem biztos, h a legelegánsabb, de hatékony. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!