Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Piroson áthaladó kerékpárosok...

Piroson áthaladó kerékpárosok miért haladtok át a piros lámpán?

Figyelt kérdés

2018. dec. 2. 22:41
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
23%

Sok esetben bármiféle probléma okozása nélkül át tudunk menni, például kereszteződésnél ha nincs 100m-en belül autó vagy üres zebra előtt. Ha lefékezünk, újra fel kell venni utána a sebességet.

Én is számtalan dolog miatt vonhatnám kérdőre az autósokat: miért kanyarodtok rám index nélkül amikor tőletek jobbra haladok, miért nem tartotok mögöttem féktávolságot, miért kell agresszívan előzni és padlógázzal arcon füstölni, miért nem hagytok helyet az út jobboldalán kijelölt bringaúton, miért hajtotok be a busz/kerékpársávba ha dugó van, miért nem adjátok meg szinte soha nekem a jobbkéz-szabályt, miért tesztek úgy éjszaka mintha nem látnátok amikor elöl-hátul ki vagyok világítva, és ami még fontosabb, miért dudáltok és kiabáltok minden alkalommal, amikor nektek ha baleset van legfeljebb megkarcolódik az autótok és valamelyikünk biztosítója kifizeti, én meg lehetséges hogy ott hagyom a fogam?

2018. dec. 2. 23:03
 2/14 A kérdező kommentje:

# 1

Ez most komoly???

Akkor ennyi erővel én is átmehetnék a piroson kocsival azzal az indokkal hogy nem jön semmi és újra el kel indulni és fel kel váltani...LOL

2018. dec. 2. 23:10
 3/14 anonim ***** válasza:
58%

Mert nekik mindent szabad, hiszen olyan sportosak meg környezetkímélők. Azt a hülye kreszt is csak az autósoknak találták ki. A kerékpárosokra vonatkozó rész természetesen ignorálható.

Amikor a zebrán áttekernek mert ugye a gyalogosnak elsőbbsége van legszívesebben fékezés nélkül mennék tovább utána meg visszatolatnák rajta megkérdezni, hogy látott-e itt gyalogost aki miatt lassítanom kellett volna.

2018. dec. 2. 23:50
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Én nem szoktam átmenni a piroson bringával, egyetlen esetet kivéve: ha forgalomfüggő lámpavezérlés van, mert ott az aszfaltba épített hurok egyszerűen nem észleli a kerékpárost és nem ad zöld jelzést. Na ilyen helyen nem szoktam várni napestig...
2018. dec. 3. 07:47
 5/14 anonim ***** válasza:
66%
Az első válasz tökéletesen leírja a legalja biciklis morált ebben az országban. Az ilyenek miatt kellene elszámoltathatóvá tenni végre a bicikliseket és bírságolni végre.
2018. dec. 3. 08:02
 6/14 IronYpetya ***** válasza:
100%

Egy ősi kérdés került ma terítékre, úgy látom. :) Nem pampogni jöttem, mert elvileg azt is tilos (ld. gyakorikerdesek.hu szabályzata), hanem érdemi választ adni a felmerült kérdésre. Még akkor is, ha nem ért vele egyet a többség, legalább használható legyen a válaszom. :P

Viszonylag ritkán haladok át piroson. Amikor ezt teszem, annak az oka az adott közlekedési ponton valamilyen számomra egyértelmű probléma áthidalása. Pl. nem tesznek mindenhova kerékpáros kiegészítő lámpát, vagy az említett forgalomérzékelős lámpa sem figyel ránk. De azzal is tisztában vagyok, hogy a legtöbb "pirosozó" mögött pont nem találnék semmilyen komolyabb észérvet a miért mellett. Hát bocs érte, minden érintett nevében :(

2018. dec. 3. 12:34
 7/14 anonim ***** válasza:
95%

Azért mennek át, mert beilleszkedni képtelen kissebbségi komplexusos gyökerek.

bicajjal járok melóba, testközelből látom minden nap.

2018. dec. 3. 12:50
 8/14 anonim ***** válasza:

Szoksz vagy szöksz kérdése.

:)

2018. dec. 3. 14:23
 9/14 Alex Fly ***** válasza:

Pontosan azért haladnak át, amiért a többi járművel szoktak. Vagy amiért megszegik a megengedett sebességre, irányjelzésre, hangjelzésre, előzésre, &c. vonatkozó szabályokat -járműfüggetlenül. Ez a magyar közlekedési morál...

Ha valahol nincsenek ott rendünk dicső őrei, hogy azonnal egy vaskos csekkel honorálják a szabályszegést, akkor az összes szabály betartása csak fuckultatív. És nemcsak a kerékpárosok részéről; csak esetükben feltűnőbb.

2018. dec. 3. 14:58
 10/14 anonim ***** válasza:
#7 semmi köze nincs a komplexushoz szerintem, egyszerűen csak beleszarnak. Leszavazhattok, de néha én is átmegyek (kb félévente), de csak azért, mert nyomógombos a lámpa és várni kell egy teljes váltást. Persze csak akkor megyek át, ha a párhuzamos úton zöld van.
2018. dec. 3. 15:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!