Szerintetek katasztrofálisan rossz, nektek hogy ment?
Természetes folyamat, a megosztott figyelem miatt vannak részek, amire még nem jól reagálsz.
Azért kell gyakorolni, hogy ezeket a hibákat is kijavítsd.
A megállóból kiinduló buszt, ha nem engeded el, megbuksz a forgalmi vizsgán, de különben is veszélyes lehet, mert vannak erőszakosan közlekedő buszvezetők, kidobják az indexet és már indulmak is...
A piros lámpa előtti fékezés már a lámpa előtt többszáz méterrel elkezdödhet, ha piros, fölösleges gázzal menni, majd fékezni, motorfékkel is el lehet addig gurulni.
Nem javíthatatlan hibák, sőt, általánosak
Ide tartozik még a "gyalogos a zebránál", akinek nem akkor van elsőbbsége, amikor már lelépett, de a falu szélén sétálót sem szabad megvárni, egyirányú utcából a balra kanyarodás, és még lehetne sorolni a "tipushibákat".
Látnom kéne, mit csinálsz konkrétan...
Ha a piros lámpánál megállsz és nem is satufékkel, nem tudom, mi a baja, nálam pont azt várták el, hogy dinamikusan menjek oda s fékezzek egy nagyot (nyilván nem túl nagyot, de nagyságrendekkel nagyobbat, mint amit magamtól csinálnék, no igen, az oktatónak nem tetszettek a hipermiler megmozdulásaim :D pedig nem is akadályoztam a forgalmat). OK, jogsiig dinamikusan csináltam, aztán úgy, ahogy nekem tetszik.
Tehát ha neki ez nagy fékezés, akkor fékezz valamivel kisebbet s akkor boldog lehet.
Elsőbbségadásnál bizonytalanság esetén legyél óvatos... Lehet, hogy még teljesen jól ki tudsz hajtani a másik előtt (az remek, én nagy forgalomban láttam olyan kezdőt, aki vagy 2 percig fordult be, azt miért viszik Budapest legforgalmasabb útjaira, fel nem fogom), de ha az oktató ilyen, akkor vegyél vissza.
A lassú odagurulásra nem szól? Fura, de ha megállsz a lámpánál, akkor mi késő benne? Én megpróbálnék gyorsabban odagurulni és korábban fékezni, s megnézném, erre mit lép. De ezt ő is mondhatná, hogy neki lassú a tempó.
Ha lassan gurulunk oda, akkor elég a legeslegvégén egy pici fék, sőt, előfordulhat, hogy egyáltalán nem kell, ilyenkor örül a hozzá nem értő hipermiler (igaz hipermiler annak örül, ha nem kell megállnia, mert előbb lesz zöld a lámpa, erre is jó a lassú gurulás). De általában kell egy csöpp. Semmi értelme korán fékezni ebben az esetben.
Én tuti meginterjúvolnám az oktatót, hogy mit akar és miért, kíváncsivá tett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!