Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Hogy is van ez a jogosítvány...

Hogy is van ez a jogosítvány érvényességével?

Figyelt kérdés

Decemberben jár le a jogsim, és januárban lesz a születésnapom. Tehát a születésnapomon letelik az érvényesség első éve, ez oké. A munkámhoz kell a jogosítvány, nem tudom nélkülözni több, mint egy hónapig.

De az orvosi alkalmassági vizsgálat dátuma nem számít semmit? Mindenképpen a születésnap lesz ezután a forduló?

És ha újból lejár, akkor hogy lesz? A születésnapom után ugye nem lesz érvényes jogsim, tehát az esetleges komplikációkra számítva már hetekkel előbb el kell mennem az orvosira, és be is kell adnom a hivatalnak érvényesítésre, hogy véletlenül se maradjak papír nélkül. Tehát a pár nap múlva következő születésnapomon megint lejárt egy év az érvényességből?

2018. nov. 20. 09:35
 1/8 anonim ***** válasza:
0%
Az eszedbe sem jut, hogy a jogsi lejárta előtt pár nappal meghosszabbítsd? Amúgy teljesen mindegy, mert a "10" éves jogsi kapásból 9 éves lesz amikor kiadják. Én tavaly augusztusban csináltattam meg, és 9 évig érvényes.
2018. nov. 20. 09:44
 2/8 A kérdező kommentje:
Pont ezt kérdeztem. Hogy ha majd pár nappal a lejárta előtt hosszabbítom, akkor elveszítek-e egy évet minden hosszabbításnál.
2018. nov. 20. 10:02
 3/8 dirtboy ***** válasza:

nekem is 9évre adták.

amúgy ja nem értem minek a felesleges parázás,meghosszabbítod hamarabb aztán kész.

2018. nov. 20. 10:04
 4/8 A kérdező kommentje:
Mert ezzel elveszítek egy évet. És most még talán megkapom 10 (9) évre, utána csak 5 (4) évre. Akkor már nem lesz mindegy.
2018. nov. 20. 13:41
 5/8 anonim ***** válasza:

Ha a születésnapod előtt érvényesíted, akkor mindenképpen elveszítesz egy évet. Ezért aki megteheti, érdemesebb ha megvárja a születésnapját. (ha nincs már olyan messze). Ha a jogosítványt nem tudod nélkülözni, akkor sajnos erre nincs megoldás, marad az évvesztés. Szemét dolog, de ezt már így találták ki.

A jogosítvány lejártát most már a születésnaphoz kötik, de az nem lépheti túl az orvosi alkalmassági végét. Ezért kell egy évet veszíteni, mert így csak a kilencedik évben lesz az utólsó olyan születésnapod, amely nem lépi át az orvosi alkalmassági időpont végét.

2018. nov. 20. 17:05
 6/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm.

Akkor a következő fordulóknál meg kell kockáztatnom, hogy pár napot lejárt jogosítvánnyal vezetek, reménykedve, hogy nem egy ballábbal kelt rendőr igazoltat, vagy esetleg megoldom, hogy abban a pár napban ne kelljen vezetni, és a születésnapom másnapján megyek el az orvoshoz, aztán a hivatalba, ott meg adnak papírt, amivel vezethetek a jogsi elkészültéig. Akkor már nem lesz mindegy, hogy 4 vagy 5 évre lesz érvényes.

2018. nov. 21. 16:59
 7/8 _Jessy_ ***** válasza:
Ha valóban 10 évet akarsz, akkor megcsináltatod születésnapod után egy nappal az orvosit és beadod hosszabbításra. Így azon az egy napon lesz csak érvénytelen a jogsid, utána vezethetsz azzal az A4-es papírral, amíg meg nem jön az új, amit a hivatalban adnak.
2018. nov. 28. 12:29
 8/8 anonim ***** válasza:
Igen, így gondoltam. Csak majd 5 év lesz már, nem 10. Most még megkapom 10-re (ill. megkapnám, ha nem vennének el 11 hónapot), de egy bő hónapot kellene jogosítvány nélkül vezetnem.
2018. nov. 29. 16:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!