Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Ti is tapasztaljátok, hogy...

Ti is tapasztaljátok, hogy sok autós hagyja fent a reflektort?

Figyelt kérdés

Most,hogy újra korán sötétedik többet közlekedem sötétben,és egyszerűen szörnyű,hogy mennyire nem figyelnek oda az emberek arra,hogy a szembejövő ne vakuljon meg.

Nekem amúgy is nagyon fényérzékeny a szemem,arról mondjuk nem tehet senki más,szóval egy egy erősebb tompított is zavarja,a reflektortól konkréten folynak a könnyeim.

Nyilván,ha nem veszi észre ,akkor fel szoktam rá tolni,de sajnos én ehhez túlságosan békés és nagy tűrőképességű vagyok,és addigra már szétmegy a szemem, "Úgyis mindjárt leveszi,villogni parasztság" alapon.

Nektek tapasztalatok??

2018. nov. 1. 09:36
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
41%

mindegy, hogy szemből, vagy hátulról vakít a versenyző, nem törődik vele..még nem láttam rendőrt, aki ezért büntetett volna.

Távol Európától éltem olyan országban, ahol a rendőr félreállította azt a járművet, ami refivel, vagy rosszul beállított, felhordó tompítottal közeledett..

...ha valamilyen vita keveredett, akkor simán betörte a botjával az autó lámpáját..nem büntetett, mert a sofőr úgysem csinálta volna meg...így, törött lámpával viszont nem mehetett tovább, de szerencsére volt a közelben egy lámpajavító műhely..

ja, ott a rendőr mindent megtehetett..

2018. nov. 1. 09:51
 2/15 anonim ***** válasza:
63%
Én inkább azt látom, hogy sok a rosszul beàllított tompított fény illetve a kétes műszaki megfelelőségű, szándékosan erősebb fényerejű utólagos beépítések. Ezen kívül pedig ugye a modernebb fényszórók színhőmérséklete is más, az is okozhatja azt, hogy az érzékenyebb szeműek távolsági fénynek nézik a tompítottat.
2018. nov. 1. 09:59
 3/15 anonim ***** válasza:
0%
Le kene szerelni ?
2018. nov. 1. 09:59
 4/15 anonim ***** válasza:
37%

Székesfehérváron sötétedés után 20 autóból 1 nem is használ világítást! Kerékpárosok közül minden 6. nem világít. Robogósok közül még (akiknek mindig kötelező lenne) minden 4. sötét.

Refi fennhagyás nem olyan, amit észre vettem. Ellenben van néhány szemét ember, aki már az előtt felkapcsolja, mielőtt nem vakítana, amikor mellettem elmegy. Ezeket gyűlölöm. És szerintem tudják, milyen veszélyes, amit csinálnak, csak lezsarják

2018. nov. 1. 10:10
 5/15 anonim ***** válasza:
52%
Ritkán vezetnek sötétben, nagyon elvonja a figyelmüket maga az, hogy sötétben kell vezessenek, ezért teljesen meg is feledkeznek arról, hogy úgymaradt a reflektor. Most ősszel kifejezetten kell vigyázni az ilyenekkel, amíg meg nem szokják, hogy már délután is sötét van.
2018. nov. 1. 10:16
 6/15 anonim ***** válasza:
52%
Nem nagyon tapasztaltam ilyet mostanában. Amiből a héten sokat láttam, hogy a sötétben fényszóró nélkül közlekednek. De rosszul beállított fényszórósból is sokat láttam.
2018. nov. 1. 11:05
 7/15 anonim ***** válasza:
34%
De az indokolatlan ködlámpázás is gyakori.
2018. nov. 1. 11:14
 8/15 anonim ***** válasza:
26%

Ha vakít a lámpája, tök mindegy, hogy fennfelejtett refi vagy túlterhelt autó.

Nem villantok, refi fel és úgy megyek vele szemben.

Ha levette, mert refivel jött, én is leveszem azonnal, 0.0001 s késéssel max.

Viszont, ha rosszul beállított tompított, akkor marad fenn a refi, hiába mutogatja, hogy őszerinte tompított.

NEM nyelem be szó nélkül a vakítását!

Legközelebb beállítja.

Ha meg hátulról jön és nem veszi le időben, gáz elenged és elfelejtem, hogy én is refivel megyek.

2018. nov. 1. 12:11
 9/15 anonim ***** válasza:
68%
Dejó, itt mindenkit le kell pontozni ismét :)
2018. nov. 1. 13:03
 10/15 anonim ***** válasza:
24%

Pedig, de! barátocskáim.

8#-as voltam.

2018. nov. 1. 13:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!