Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Mennyi idő mire kiküldik a...

Mennyi idő mire kiküldik a levelet?

Figyelt kérdés

Múlthét előtti szombaton, (10.20) autóval mentem Nyíregyháza mellé egy kis településre. A szabolcsi megyei matricám megvolt váltva már előre, azonban sajnos nem figyeltem és a GPS felvitt még Hajdú-Biharhoz tartozó autópálya szakaszra is, Debrecen közelében. Kb. 2-3km -es szakasz lehetett (tudom hogy tökmindegy a táv ha nincs matrica). Sajnos ezt már túl későn vettem észre. Múlthét szombaton (10.27) jöttünk haza ugyanarra, viszont megvettem a Hajdú-Bihari megyei matricát is már hazafelé.

Levelet még nem kaptam 20.-a óta hogy "büntetést" kellene fizetnem. Lehetséges hogy "megúsztam"? Mennyi idő mire ideér az esetleges levél a pótdíjról? Amikor azon a szakaszon felhajtottam a pályára, ott volt a videokontroll tábla. Azon a szakaszon pont volt is egy fix kamera a szembejövő oldalon, de az gondolom nézi a másik oldalt is.

2018. okt. 30. 07:16
 1/2 anonim ***** válasza:
Megyei matrica mindig a következő megye első lehajtójáig érvényes. Ergo ha 2-3 km-t mentél, valószínűleg az első lehajtón lementél, tehát nem fogsz csekket kapni.
2018. okt. 30. 09:18
 2/2 anonim ***** válasza:

Előző vagyok.

Egyébként nem feltétlen mindegy a táv sem, én nyáron kétszer is felmentem a pályára véletlen, matrica nélkül. Mindegyiknél lejöttem az első lehajtón, 1-2 km-t mentem. Az elsőnél volt ellenőrzőkapu, a másodiknál szerencsére nem. Ezt meg is úsztam, az elsőre viszont jött a csekk, ha jól emlékszem, 3 hét múlva.

2018. okt. 30. 09:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!