Teherautó vezetése B-s jogsival?
Figyelt kérdés
Egy teherautót kéne elvezetnem egyik ismerősöm telephelyére, természetesen üresen. Egy Renault Midlumról van szó a forgalmijában üres tömege 3400 kg. Tudomásom szerint ez még pont belefér, de én tartok tőle, hogy a rendőr megbüntet, mégiscsak egy tipikus teherautó.2018. okt. 5. 02:11
1/6 anonim válasza:
Miért kéne tartanod tőle? Nyugodtan mehetsz biztosra. Ha lenne B jogsid, akkor tudnád, hogy 3,5 tonna megengedett legnagyobb össztömegűt vezethetsz. Tökmindegy, hogy a teherkocsi üresen 3,4 tonna vagy 500 kg, a megengedett legnagyobb össztömege enél nagyobb. A bírságot, jogsidat meg úgy kockáztatod a cimborád kedvéért, ahogy akarod.
3/6 anonim válasza:
Az üres tömege 3400, a megengedett legnagyobb össztömeg ettől sokkal több, ami b-vel nem vezethető, de ezt illene tudni b-s jogsival is.
4/6 anonim válasza:
Nem tudom milyen járgányról van szó. De nem vezetheted, mert az össztömeg az, ami nem lehet több mint 3500 kg, legalábbis forgalmi szerint.
5/6 anonim válasza:
Ha mindenképpen akarod vezetni kérd meg ismerősödet, hogy vizsgáztassa le 3490kg össztömegűre a teherautót. Ha leszedi a felépítményt alvázig akkor összejöhet. Igaz akkor már alkalmatlan mindenre. :)
6/6 A kérdező kommentje:
Végülis átalakításon fog átesni az autó, szóval meg tudom beszélni vele.
2018. okt. 5. 22:11
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!