Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Hogy tudnám oldani a félelmeme...

Hogy tudnám oldani a félelmemet teherautó vezetése közben?

Figyelt kérdés

22 éves vagyok, lassan 1 éve van C kategóriás jogosítványom.

Eddig személyautót vezettem papíron hivatásos sofőr vagyok, de igazából a személyautóval csak amolyan "ügyintéző" voltam.

PÁV 1-em is van, mert mikor PÁV-ra mentem, gondoltam azzal kezdem, és akkor ha az sikerül meg lesz az 2-3 is. (és elsőre átmentem)

Balesetem sosem volt, gyorshajtásért sem kaptak el soha, pedig szeretek dinamikusan vezetni.

A C-n is elsőre mentem át, semmi hibám nem volt, folyamatosan dicsértek, meg olyanokat mondott az oktatóm is,hogy született sofőr vagyok, kevés ilyennel találkozik aki így érzi az autót.

Nem olyan ember vagyok aki elbízza magát, az életben is kissé határozatlan vagyok, és könnyen eltudnak bizonytalanítani.

Viszont a vezetés az egyetlen olyan tevékenység amiben érzem,hogy jó vagyok, nincs szituáció amitől félek, még sosem bizonytalanítottak el.Ott csak magamban bízok, sosem hallgatok másra, és eddig ez bejött.

Csak hébe-hóba vezettem nagyobb furgonokat, a legnagyobb bakinak azt tudom mondani,hogy elfogyó sávból bevágtam valaki elé aki jó hosszan rám dudált.Biztos közel volt, de nem lett gond.

(ez egy hosszított, magasított Transittal esett meg)

A lényeg,hogy van itt egy cég aminek több telephelye is van 100km-es körzetben, és oda jelentkeztem mint sofőr.

Voltam bent egy tesztet töltöttünk ki, én voltam a legfiatalabb.

A főnök aztán egyenként beszélgetett el mindenkivel.Utalgatott a koromra, hogy elég fiatal vagyok, meg kérdezte,hogy van e elég tapasztalatom, menni fog e ez.

Mást nem mondhattam, mint hogy természetesen menni fog.

Erre azt mondta,hogy inkább az egyik sofőr mellé rakodó segédnek venne fel, de még átgondolja ,hogy sofőrként alkalmaz e.Valamint,hogy jövőhéten behív egy próbavezetésre, és megnézi mit tudok, akkor dől el minden.

Mondta,hogy készüljek arra,hogy 7-es MAN-nal fogunk menni, tolatni kell majd, nézne egy párhuzamos parkolást is, meg Pesten megyünk egy kicsit.

Ekkora teherautót még sosem vezettem, egy ponyvás 5,5-ös MAN-on tanultam.

Igazából nem tudom mi baj lehetne, de most először bizonytalanítottak el a vezetésben, és most félek,hogy hogy fog menni.

Eleve az,hogy láthatóan nem bízik bennem a leendő főnök, tehát bizonyítanom kell neki.

A másik,hogy szeretnék ott dolgozni, elég jó a cég, és jól is fizet, fontos lenne.

Van erre valami jó tanács?

2017. máj. 5. 11:49
 1/3 anonim ***** válasza:
64%

Ami nagyon jó, hogy látod problémádat!

Èn azt ajánlom, hogy légy nyilt a fönököddel és kérjed meg, hogy náluk szerezz gyakorlatot.

Vagy is mond meg, hogy félévre szeretnél rakodonak menni, úgy, hogy a soför engedje meg egy egy szituációban, hogy te vezess. Vagy is mikor kevés a forgalom, a telephelyen te tolass be, és ahogy nöl a tapasztalatod úgy egyre több egyedüli vezetést bizzanak rád. Te ennek cserébe elfogadod a rakodói állást pár hónapra, és utánna ha megvannak veled elégedve akkor soförként dolgoznál.

Mindenkinek kell gyakorlat, és attól, hogy van vizsgád még nincsen gyakorlatod. Gyakorlathoz pedig kell gyakrolatozó hely.

Szóval szedd össze magadat, és ha ennyire nyilt vagy és elmondod terveidet szerintem erre nem fog nemet mondani.

2017. máj. 5. 12:00
 2/3 anonim ***** válasza:

Az előző munkahelyemen engem bízott meg a vezérigazgató, hogy a felvételre jelentkezők vezetői tudását teszteljem.

Nos, volt akiről már a kormány mögé üléskor látszott, hogy jól fog vezetni..volt akin látszott a para..ahhoz, hogy kijussunk a telephelyről, ki kellett tolatni..

arra ügyeltem, hogy soha senkit ne ijesszek meg, szépen, halkan beszéltem, ez eleve sokat segített az első izgalmak oldásán.

Ha empatikus a főnök, akkor nem lesz semmi baj. Senki nem született jogsival a kezében. Nem bizalmatlan a főnök, csak nem szereti a problémákat.

Ne beszélj feleslegesen, tedd, amit kér.(persze szabályosan)A kormány mögött kényelmesen helyezkedj el, tükröt ellenőrizd, kéziféket ne feledd.

Menni fog, meglátod.

2017. máj. 5. 13:42
 3/3 Beviz Elek ***** válasza:

Ismerem az érzést, hiába mondom hogy ne parázz, lesz ami lesz, ez ugye nem így működik.

Hasonló helyzetben voltam én is, C+E lerakása után nagyon keveset vezettem Magyarországon (unalmamban nem, de ha komolyabb tétje lenne, akkor lesétálnám ezt a távot x nap alatt), majd kimentem Angliába ahol a kezembe nyomták a kulcsot és indulj London belvárosába. Az első 2 hónapban izzadtam, számoltam a túlélt napokat, de ez fokozatosan eltűnt.

2017. máj. 5. 16:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!