Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Mi az eljárás ilyenkor?

Mi az eljárás ilyenkor?

Figyelt kérdés
Autóval közlekedtünk egyik barátommal én vezettem ő az anyósülésen ült, egy jobbról közlekedő biciklist nem előztem ki szabályosan nem ért hozzá az autó de közel volt hozzá. Egyikünk se látta hogy a biciklis elesett volna ezért tovább mentünk aztán meggondoltuk magunkat mi van, ha tényleg elesett volna. Max 10 percre rá visszafordultunk de senkit nem láttunk (se mentő, rendőr vagy polgárőr) , majd bementünk a legközelebbi benzinkúthoz (van felvétel róla) ami az esettől úgy 100 méterre lehetett, de ott sem láttuk a biciklist. Majd másnap keresett a rendőrség hogy elüttem egy biciklist és cserben hagytam. A biciklissel szerencsére komolyabb baj nem lett fájtatja a kezét és a rendőrségen kiegyeztünk és vissza mondta a feljelentést. Kihallgattak minket a barátommal külön-külön és elmondtuk mind ketten az igazat. A jogsim elvették amíg tart ez az ügy. Ezután mire lehet számítani?

2018. aug. 31. 16:28
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Az hogy visszamentėl nėmileg jelent valamit, de attól mėg cserbenhagyas. Jogsi ugrik, azaz eltiltanak majd ujravizsgázol meg pėnzbünti. Szerintem ennyi.
2018. aug. 31. 16:33
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Attól, hogy ő nem jelentett fel, a cserbenhagyás hivatalból üldözendő, tehàt ellened az eljárást lefolytatták. De nem is baj ez, hacsak nem egyértelmű , hogy nem vehetted észre a balesetet. (Mondjuk ez inkább egy tehervonat vezetőjénèl reális, ha valaki hátul nekihajt a vonatnak... autóval csak észreveszed, mi történik melletted pàr centivel?)
2018. aug. 31. 16:44
 3/4 veterán vas ***** válasza:

Ha valóban nem volt kontakt a bringással, akkor még -talán- meg lehetne magyarázni, hiszen nem értél hozzá, nincs nyom, nem is láttad. Talán közel volt, esetleg megijedt, vagy bizonytalankodott, de Te arról nem tehetsz.

Így, hogy visszamentél ezzel elismerted, hogy "valami" mégis csak volt. Szóval, önmagadat buktattad le.

2018. aug. 31. 17:26
 4/4 Alex Fly ***** válasza:
Ahogy az első mondja, ez reális lehet. Legalábbis ha szerencséd van és maradnak a cserbenhagyásnál. Ha viszont a szabálytalan és balesetet okozó előzésből szándékos közúti veszélyeztetés miatt emelnek vádat, akkor az már büntetőjogi kategória és nem egyszerű szabálysértés. Mivel együttműködtél a hatósággal így ebben az esetben valószínűleg megúszod felfüggesztettel...
2018. szept. 1. 00:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!