Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Hogyan kell szgk. -ra útdíjat...

Fúróferkó kérdése:

Hogyan kell szgk. -ra útdíjat fizetni szeptember 1-től?

Figyelt kérdés

Személy autóval eddig ingyenesen közlekedtem a 44,52,71,710 és a 8-as főúton.Meg tudná valaki mondani kell vásárolnom valami matricát? Meg kell határozni a matrica vásárlásakor az útszakaszt?

Szeptember 2.-án mennék Békés megyéből Veszprém megyébe.

Kérem valaki okosítson ki!

Kösz.

2018. aug. 28. 17:58
 1/6 anonim ***** válasza:

3 olyan útvonal lehetőség is van, hogy nem kell matrica (ami fizikailag már régóta nem matrica, csak az elnevezés maradt): [link] Persze, nem tudom, hogy ténylegesen mely településről mely településre autóznál.

Nem is tudom, hol mennél fizetős szakaszon (autóút, autópálya), de ha ilyen is útba esik, akkor van 10 napos matrica, te szabod meg a kezdőnapot, 10 napig az ország összes fizetős útjára korlátlan használatot biztosít. Ha a személykocsi legfeljebb 7 személyes, akkor, akár utánfutóval is, 2975 Ft. Ha több mint 7 személyes, akkor, akár utánfutóval is, 5950 Ft.

Útra, útszakaszra való, nincs.

Megyeiek vannak, adott megyében érvényesek. Évesnek nevezik, de bármelyik évre is van vásárolva, bármikor, csak a következő év január 31-ig érvényesek. Egy-egy megyei matrica személygépkocsira 5-ezer Ft, >7 fő esetén 10-ezer Ft.

Havi (ott is te szabod meg a kezdőnapot), szintén a magyarországi összes fizetős útra, szintén akár utánfutóval, 4780 Ft, illetve, >7 személyesnél 9560 Ft.

De, ehhez az úthoz, tényleg nem kell fizetős útszakaszt használni, nem kell matricát venni.

2018. aug. 28. 19:45
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ,amit értek is ,többször autóztam már autópályán és 10 napos E "matricát" vettem.Most a néhány nap múlva ,pontosabban szept.1-től életbelépő új szabályok érdekelnének,ami a személygépkocsikra vonatkozik.Olvasom itt a NET-en a Magyar Közlöny kivonatát az új fizetős útszakaszokról.Különböző útszelvényekhez más tarifa tartozik.De sehol nem találok olvasnivalót,hogyan kell (ha kell) megváltani az útdíjat.Egyébként Békéscsabáról Ajkára mennék.Eddig a 44,5,52,61,64,71,710,8 főútvonalakon tettem meg az utat.Ha tudnál még segíteni megköszönném.
2018. aug. 29. 08:07
 3/6 anonim ***** válasza:
Elolvastad azt a közlönyben megjelent rendeletet? Az ugyanis a tehergépjárművekre vonatkozik.
2018. aug. 29. 09:09
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget.Valószínű nem olvastam figyelmesen.
2018. aug. 29. 12:28
 5/6 anonim ***** válasza:
2018. aug. 30. 23:46
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítségeket.
2018. aug. 31. 17:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!