Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Miért autóznak fölöslegesen...

Miért autóznak fölöslegesen ennyit az emberek?

Figyelt kérdés
Képesek 1 km-re autóval járni dolgozni, de ismerek olyat is, aki 200 méterre lévő boltba is a 3 literes Audival megy 1 kenyérért. Van autóm, de 10-12 km-re is biciklivel megyek. Nem spórolás miatt, hanem ennyivel is védem a környezetet, plusz egészséges ennyit kerékpározni. Havi 350-400 km-t tekerek kb. Régen ezeket az utakat én is autóval tettem meg, de pár éve változtattam ezen. Igaz, hogy eleinte nekem is fárasztó volt, és nem is esett túl jól, de ma már nehezen tudom elképzelni, hogy naponta autóval menjek rövid távokon.
2018. aug. 19. 13:01
 1/8 anonim ***** válasza:
88%

Lustaság, kényelem. A boltoknál az is megfigyelhető, hogy mindenki a bejárat közelébe parkol, 2 hete egy hölgy inkább megállt tilosban, hogy közelebb legyen a bejárathoz, kicsit messzebb végig üres volt a parkoló. Csak 30m-el kellett volna többet gyalogolni.

De egyébként nagyon sok a fogyatékos az utakon, ezek csinálnak ilyeneket, irányjelző nélkül akarna bemenni eléd, sietnek, furakodnak, és időt alig nyernek vele.

2018. aug. 19. 13:10
 2/8 anonim ***** válasza:
81%

Én mindenhova autóval járok. Bicikli az nálam sajnos nem játszik, annyira rosszak a térdeim hogy minden egyes tekeréskor kattognak és érzem hogy belül feszül valami. Sétával nincs bajom, csak a város szélén lakom és 5 kilométeres körzetben nincs semmi. Munkahelyem 20 kilométerre van, legközelebbi bolt kb. 5,5-re. Plusz boltba csak kb. kéthetente járok, de akkor tele van az autó teljesen.

Az autó meg amúgy sokkal kényelmesebb és gyorsabb, sokan ezért is járnak azzal mindenhova. Plusz aki fizikai munkát végez napi 8 órában (mint pl. én) az jó ha a nap végére lábon tud maradni, nemhogy még tekerjen is haza után.

2018. aug. 19. 13:11
 3/8 anonim ***** válasza:
74%

Figyelj valaki azért autózik mert szeret mint pl. én is néha ha unatkozom elmegyek a közeli szerpentinre játszani persze normális keretek között!

Lehet, hogy valaki egészségügyi okok miatt nem bír gyalogolni vagy tekerni, de az is lehet, hogy egyszerűen lusta és így kényelmes neki!

De általában ezért vesznek autót az emberek, hogy munkába vagy vásárolni ne gyalog vagy biciklivel keljen menni mert ugye időigényesebb is meg a hely is korlátozottabb, de szerintem legfőképp az idő dominál ebben mivel ki akar két kilométerre is gyalog menni akár egy kenyérért is mikor ott van az autó beül és már ott is van!

Én pl. Napi szinten több kilométert gyaloglok szóval akár boltba akár a dolgaimat intézni, de én nem is azért tartom a 4.4 v8 at, hogy boltba járkáljak vele kivétel persze a nagy bevásárlás!

2018. aug. 19. 13:19
 4/8 anonim ***** válasza:
82%

Én járműmérnökként is erősen környezetvédő lettem mióta tapasztalom a klímaváltozás hatásait meg a tévében is látni a szélsőséges időjárás okozta károkat. Nem vagyok hajlandó semmi olyan területen dolgozni ami például nem a környezetbarát tüzelőanyag cellás hajtással kapcsolatos hanem fosszilis energiával. És nem csak egészséges biciklivel járni de még jól is érzem magam attól hogy nem támogatom a bűnös olajipart ami a Földet a végzete felé sodorja. Megalázónak érzem ha dugattyús tovalöködő elven működő autót vezetek, aminek már rég a múzeumokban lenne a helye. És még fizessek is azért hogy telepufogja a saját élőhelyem, a Földet?

Kényelmes ember vagyok de ha mégis két kerékre pattanok és például a határ és Bécs közti nemzeti parkban találom magam, akkor meg azt érzem hogy a gyönyörű tájból, a jó levegőből meg az üdítő sportból még kell.

2018. aug. 19. 13:32
 5/8 A kérdező kommentje:
Az érthető, ha valakinek messze van a munkahelye, talán még az egészségügyi problémákat is értem, de nagyon sok esetben a lustaság az oka. Térdfájósoknak van elektromos kerékpár. 10 km-en belül tökéletes megoldás lenne az is az év nagy részében. Én is fizikai munkát végzek, gyakran hulla fáradt vagyok műszak végére. 6 km-re van a munkahelyem, de még fáradtan is felüdülés az a 20 perc bicajozás munka után, mert teljesen más izomcsoportokat mozgat át, mint a munka. Van 20 évvel fiatalabb munkatársam, aki 1,5 km-ről jár autóval. Az időhiány se kifogás. Negyed órával kell korábban kelnem és elindulni reggel. A délutánomból se probléma rászánni ennyi időt. Többiek meg sietnek haza, hogy minél előbb fészbukozhassanak még 3-4 órát. Hasznos időtöltés...
2018. aug. 19. 13:54
 6/8 anonim ***** válasza:
80%

Én bringázni szeretek, viszont a belvárosi, Duna parti tekerés az borzalom.

Baromi sok ember, sok autó. Egyszerűen zéró az infrastruktúra és a kultúra. Persze odafestik a jelet a járdára, úttestre aztán rá lehet mondani hogy "hát ott van a bicikli út". Különösen veszélyes a belváros, mióta minden második turista segway meg chopper roller nyergében randalírozik keresztül-kasul a járdán, úton, bárhol. Nem egy biciklist láttam már turisták miatt borulni.

Másik probléma, hogy még egy olcsóbb bringát sem mernék otthagyni a bolt előtt, nem hogy egy elektromosat. Ennek sincs meg a hálózata, zárható tárolók, vagy egyáltalán bármi normális tároló.

2018. aug. 19. 15:14
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Sacc fél éve volt egy iylen környezetvédős kérdés szerintem keresd vissza, bár elhet pár napon belül itt is elszabadulnak az indulatok :D
2018. aug. 19. 15:23
 8/8 eddiboy ***** válasza:
82%
Én a falun belül biciklivel járok (Pl. aa boltba), a párom is azzal jár a kb. 1 km-re lévő munkahelyére. Dolgozni a közelben lévő városba többnyire céges busszal járok, néha autóval.
2018. aug. 22. 09:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!