Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Autópálya matrica továbbadás...

Autópálya matrica továbbadás legális?

Figyelt kérdés
Ha valakitől megveszek egy matricát, aki már használta egy autóval, és utána én is használom amíg érvényes az enyémmel az legális? Vagy esetleg minden matricának külön jelzése van és látják, hogy az már egy másik rendszámú autóval volt használva?

2018. aug. 17. 16:23
 1/7 anonim ***** válasza:

Nem fogod tudni használni, mivel ugye egy adott rendszámhoz van rendelve a “matrica”.

Vagy ezt úgy mégis hogy gondoltad? A rendszerben ki írja át a rendszámot a tiédre? Vagy esetleg valami ragasztós külföldi matricáról van szó? Azt se lehet úgy leszedni hogy egyben maradjon, tehát nem lesz érvényes.

2018. aug. 17. 16:52
 2/7 anonim ***** válasza:
Rossz hír: a matrica nem is létezik fizikailag.
2018. aug. 17. 16:53
 3/7 A kérdező kommentje:
Ragasztós matrica, az áthelyezés nem probléma, nem sérül meg.
2018. aug. 17. 16:54
 4/7 anonim ***** válasza:

Milyen ragasztós matrica?

Itthon nem a nem létező matricát keresi a rendszer, hanem a rendszámot érzékeli, és az alapján azonosít be.

Azt nem tudom, hogy a külföldi módi milyen lehet, a kérdésben nincs utalás arra, hogy Bangladesben, vagy máshol pályáznál.

2018. aug. 17. 17:19
 5/7 anonim ***** válasza:
Igen, ezt Ausztriában meg tudod játszani. Régebben csináltuk kollégákkal, most már éves van mindannyiunknak. A 10 napossal mehet. Előtte húzogasd meg a padlószőnyegen, hogy szöszös legyen. Akkor könnyen lejön.
2018. aug. 17. 17:28
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszi, igen osztrák matricáról van szó, nem tudtam, hogy Magyarországon máshogy van ezért nem írtam külön le.
2018. aug. 17. 17:36
 7/7 anonim ***** válasza:

Osztrákkal mehet, én úgy szoktam hogy első felragasztás előtt a nadrágomra ragasztom először. A kéthónaposat szoktuk egyik héten egyik autó másik héten másik, felváltva, ahogy mentünk, csak egy matrica volt.

Szlovéniában viszont meg ne próbáld, ott helyszíni 200 eur, vagy csekken 400 a jutalom, plusz ott helyszínen kell venned egy matricát is.

2018. aug. 17. 19:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!