Segítség, szőke nő vagyok, taxis sárga rendszámot le kell cserélni tulajváltásnál?
Figyelt kérdés
Ha egy magánszemély, akinek nincsen taxis jogosítványa, megvásárol egy korábban legálisan budapesti taxikent futott járművet, akkor ha nem ő használja később a járművet, hanem kiadja személyszállítási/taxis vállalkozóval rendelkező személynek használatra, akkor a tulajvaltaskor(adas-veteli, eredetvizsga, stb melle) kötelező "fehér" rendszámot kiváltani a sárga E** *** formátumú helyett, vagy maradhat? Amiert felmerült bennem, az az, hogy vajon az új tulajdonos rendelkezhet e olyan gépjárművel, amit legálisan nem vezethe2017. dec. 22. 11:59
1/4 anonim válasza:
hogyha nem taxisnak hanem magánembernek vagy egy (nem taxizással foglalkozo)cégnek akkor nemártana lecserélni elötte
(ha nemcseréled le)taxisnak tudod eladni de akkor talán nem kell lecserélni
2/4 Barbell Deadlift válasza:
Ha egy taxis vállalkozóé volt a rendszám és ő volt az üzemben tartó is, és eladja neked az autót, akkor le kell cserélni fehér rendszámra. Ugyanis az a sárga rendszám az ő vállalkozásáé volt. Ezután még lehet taxi az az autó, legálisan (amennyiben nem múlt el 10 éves, és EURO 5-ös), de új sárga rendszámot fog kapni.
3/4 anonim válasza:
Nem fogja árírni az okmányiroda a sárga rendszámot, csak ha taxis vállalkozásod van, és az előző tulaj nyilatkozatban lemond róla.
4/4 anonim válasza:
Nem utolsó sorban, ahhoz hogy kiadd, elvileg neked kell hogy legyen taxi VÁLLALKOZÓI vizsgád, ha jól tudom, de nem tudom pontosan hogyan zajlik ez az autó bérbeadás dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!