Motoros vs. Autó baleset, most ki a hibás?
Tegnap normálisan haladok a sávomban, normál két irányú városi forgalom. Mögöttem jön a motoros, a padka felől akart előzni, nem tudtam lehúzódni mert szembe jött egy munkagép, járdaszigethez értünk a motoros elvágódik, neki a kocsimnak, tükröt is letöri. Ő súlyos fejsérülést szenvedett. 30-as tábla volt, amit én betartottam de ő nem, mögöttem is szlalomozott.
Lehet ebből bajom? Térfigyelő elvileg van. Egyelőre tanúként hallgattak meg a rendőrök ott a helyszínen.
Hol volt hozzád képest a motoros mikor elvágódott? Pont melletted? Illetve melyik oldalról kezdte meg az előzést végül?
Egyébként így elsőre azt mondanám hogy Te nem vagy hibás, a baleset abból keletkezett hogy a motoros nem győződött meg arról hogy megfelelők-e a körülmények az előzéshez.
Esetleg egy rajz az útról és a járdaszigetről ha van azt megnézném, vagy egy Google autós kép.
A jobbról előzés továbbra sem megengedett!
Amelyik motorosnak van egy csöpp esze, az megvárja míg jobbra lehúzódok és meg tud előzni, akár sávon belül is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!