Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Elméleti kérdés: Vezetés...

Elméleti kérdés: Vezetés közbeni telefonhasználat. Mivel bizonyítja a rendőr?

Figyelt kérdés
Ugye tiltva van a vezetés közbeni kézben tartott mobiltelefon használat. Nade mivel bizonyítja, hogy használtam (nem feltétlen telefonálásra), azt pedig különösképp, hogy a kezemben volt? Ő azt mondja hogy a kezemben volt, én meg azt hogy nem. Ilyenkor mi van? Ha azt mondom hogy oké, akkor tegyen feljelentést, neki kell a továbbiakban bizonyítani hogy úgy volt ahogy állítja.
2018. júl. 29. 21:40
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

a rendőr feljelent, mert látta. ezután megnézik a cellaadatokat, és neked harangoztak.

a yard ezen már rég túl van..pontosan azért, mert eleinte sokan mondták, hogy -bizonyítsd be öcsisajt, hogy telefonáltam, még a kezem ügyében sem volt.

nos a yard bebizonyítja. te már el is felejtetted, amikor kijön az igen tetemes bünti..időbe telik, amikorra megállapítják melyik szolgáltatónál mikor telefonáltál abban a körzetben... jópénzért megtudod..

ha mégsem, akkor a rendőr benézte..de ilyen ritkaság.

2018. júl. 30. 08:55
 12/17 anonim ***** válasza:
Ez is kevés, mert nem telefonálni tilos, hanem a kezet másra használni, mint a kormányozás. GPS nyomkodása sem megengedett. Telefont használhatta kihangosítóval, fülessel is. Sőt, az utas is lehetett az.
2018. júl. 30. 09:22
 13/17 eddiboy ***** válasza:
#12: Ilyen a KRESZ-ben nincs. Akkor hogy váltok sebességet, indexelek stb.? És akkor a fűtést vagy a rádiót sem kapcsolgathatom szerinted? A KRESZ-ben a következő van: „A gépkocsi vezetője menet közben kézben tartott mobil rádiótelefont nem használhat." Vagyis a tartóba tett telefonon akár SMS-t is írhat, mert nem a kezében van, de a hívásokat is simán felveheti, és a gps-t is nyomkodhatja. [link]
2018. júl. 30. 15:28
 14/17 Dörmögő ***** válasza:

Digo nevű felhasználó válasza:

5# ahol 2 rendőr állítja hogy te kézben tartott mobilt használtál oda hozhatsz annyi tanút amennyit szeretnél, ki fog menni a csekk.

Miért kell oltani az embereket olyan hülyeséggel amiről fogalmad sincs. Akkor elmondom az én történetemet.

Az egésznek a lényege hogy két rendőr állítása egy hangyaf....val sem ér többet két civilétől.

Egyszer volt, hol nem volt, jövök békésen Szegedről a nyári kánikulában, szegény első autómban nem sok szufla van, ezért városi tempónál klíma ki, ablak le, én meg könyökölök az ablakban, de nem ám egyszerűen, hanem úgy hogy a felkarom felfelé áll. Mit ad Isten, Bakson az egyik mellékutcában két járőr ül az autóban, és a fő utat pásztázzák, gondolom rablókat kerestek, meg gyilkosokat, mivel ugyebár ezért vannak fizetve, nem pedig azért hogy büntetéseket szedjen ki az emberből, mivel már nincs pofájuk több adót bevezetni. Na hát mivel nappal van, így a veszedelmes világítás nélküli biciklisekre nem vadászhatnak, így látják ám oldalról, hogy vezetés közben az egyik kezem fönt van. Meg is növekedett bennük az adrenalin, fánkot eldob, autót indít, nagy gáz, persze a kerék nem pörög ki mert nem holmi földúton vannak, hanem aszfalton, oszt usgyi a préda után. Persze kell a sziréna, meg az autó elé vágás, így hát jobbnak láttam megállni, mert fegyverük is van. Kiszállunk, az egyikkel beszélek, a másik picit távolabb készenlétben, hátha lőni is kell. Mivel először nem tudtam mit akarnak, így indult az egész egyerű igazoltatásként. Kocsi átnéz, még jó hogy nem biciklivel voltam, mert azt még fejtetőre is kellett volna állítani hogy az alvázszámot megnézze. Nem talál semmi gondot, ezért jön a fekete leves. Kérdés: Van-e kihangosító a kocsimban. Gondoltam jobb igazat mondani, így hát bevallottam hogy nincs. Akkor jön a fekete leves, megkértek hogy akkor ne telefonáljak vezetés közben. Nem tudtam hogy most csak szórakoznak, vagy tényleg erre fog épülni a következő egykét utam a rendőrségre, de hát ők bizony ezt komolyan gondolják.

Az én állításom hogy nem telefonáltam, az övék meg hogy igen, ők látták a barackos fánk mögül. Na de én se voltam ám teljesen szegény, párom a hátsó ülésen utazott a 2 éves kislányommal akit épp egy altatásos vizsgálatról hoztunk, ráadásul még a telefonom is a páromnál volt a hátsó ülésen.

Mivel helyszínen nem szedték ki belőlem a beismerő vallomást így megkérdeztem hogy mi a folytatás.

Két lehetőséget adtak, az egyik hogy bevallom, és akkor helyszínen 10 000 forint, amivel nem kevés fánkravalót kerestek volna, a másik hogy tovább tagadok, de akkor lekérik a telefonközpontból hogy mikor volt használva a készülék, és ha bebizonyosodik akkor legalább a duplája ha jól emlékszem. Na ekkor már tudtam hogy így telehassal sincs esélyük, nyeregben voltam, és közöltem velük hogy akkor kezdjük.

Nem közölték helyszínen hogy feljelentenek-e, de úgy gondoltam hogy mivel állításuk szerint a telefonközponttal fogják bizonyítani az igazukat, én meg rávágtam hogy akkor nyugodtan jelentsenek fel, lesz annyi eszük hogy valószínűleg benézték a dolgot. Hát ketten nem bírtak annyi észt összekaparni hogy reálisan döntsenek, így jött a feljelentés.

Beidéztek a rendőrségre, vigyem magammal a védelmemre használható bizonyítékaimat. Hát páromat nem tudtam vinni, így jött a saját lábán. Két rendőr állítása két civilével szemben, hozzátenném hogy egy komoly kihallgatáshoz hasonlított az egész, lenéző stílusban, mindenféle keresztkérdéssel. Mivel két állítás volt két tagadással szemben, bevetették az utolsó fegyverüket, hozzak a telefonközponttól bizonyítékot arra hogy nem telefonáltam. Itt elkezdtem keresni az elgurult gyógyszerem, mi az már hogy én bizonyítsam az igazam? Hol az ártatlanság védelme??? Meg különben is civil állampolgárnak nem ad ki a telefonközpont részletes listát, egyedül a kimenő hívásokról kérhetsz nyomtatványt. Bizonyítsák ők a rágalmukat. Mint ez pár hét múlva kiderült nem sikerült nekik, megkaptam a felmentő levelem. Nem tudom hogy utánajártak-e a telefonközpontban, vagy csak hagyták a fenébe, de vége lett.

Az a legdühítőbb az egészben hogy nem telefonáltam, és olyan talán lehet hogy az egyik rendőr benézte, de hogy mindkettő? KIZÁRT. Az egyik talán "úgy láthatta", a másik meg csordaszellemben mondta ugyanazt. Mindezt az én adómból. Utólag is köszönet nekik ezért az élményért.

2018. júl. 30. 16:33
 15/17 A kérdező kommentje:
Pont erről van szó! Lekérik a hívásadatokat? Naés? Mivan ha ki volt hangosítva? Mivan ha nem is telefonáltam, hanem fészbukoztam? Vagy emailt olvastam? A világon semmit nem tud bizonyítani, hacsak nincs konkrét, jól felismerhető fotó vagy video.
2018. júl. 30. 21:43
 16/17 anonim ***** válasza:

A tiltás kézben tartott mobiltelefon használatra vonatkozik, nem a telefonálás tiltott, hanem a telefon kézben tartása vezetés közben.

Telefonálhatsz, ha nincs a kezedben a készülék, a facebookozás, smsezés biztonsági szempontból rosszabb mint a telefonálás, ebből a szempontból rossz érv, hogy "mi van ha nem is..."

Ez a téma is elment a hülyeség irányába, nem jellemző, hogy tömegesen büntetik a jármű vezetőket a mobiltelefon használatért, pontosan azért, mert nem egyszerű azt bizonyítani. Hiába elég az, ha két rendőr látta, gyalogos járőr nem fog üldözőbe venni, autóból meg nem olyan egyszerű észre venni sem, hogy egy másik autó vezetője telefonál, esetleg a papírmunkáshoz sincs semmi kedve a járőrnek, a gyakorlat az, hogy ritkán foglalkoznak ezzel a szabálysértéssel, de a kérdés azzal indult, hogy "elméleti"

2018. júl. 30. 22:14
 17/17 anonim ***** válasza:
Ha diót törsz a telefonoddal, az is telefonhasználat.
2018. júl. 31. 09:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!