Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Friss jogsi-az első hosszú...

Friss jogsi-az első hosszú utam. Tudtok tanácsokat adni?

Figyelt kérdés
Sziasztok, 1 hónapos a jogsim, es az élet ugy hozta hogy holnap összesen 500km-t kell megtennem, teljesen egyedül. Szóval bármi érdekel, mit igyak-egyek? Tényleg barmilyen tanács érdekel. Köszönöm :)
2018. júl. 25. 19:42
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Olyan nincs, hogy nincs idő megállni...

Indulj el időben, és tarts többször pihenőt - ez a legfontosabb.

A kezdő vezető általában idegileg fárad el gyorsan, még nincs hozzá szokva a folyamatos figyeléshez, és ennek a veszélyét ne becsüld alá.

Állj meg többször, szállj ki sétálj néhány percet, és azt is javaslom olyankor egyél, igyál, ne vezetés közben.

2018. júl. 25. 21:32
 12/19 A kérdező kommentje:
Márpedig sietnem kell, ès előbb sem tudok indulni. Köszönöm a válaszokat.
2018. júl. 25. 21:36
 13/19 anonim ***** válasza:
Akkor siess és ne állj meg,legyél vagyány.... remélem nem arra fogok menni amerre te is és nem kell miattad órákig állnom a pályán a dugóba
2018. júl. 25. 22:15
 14/19 anonim ***** válasza:

Kezdőként veszélyes, szerintem a második óránál, tehát 200-250 km környékén brutálisan el fogsz fáradni agyilag.

Nem tudom a pihenő ilyenkor mennyit árt vagy használ.

Én mondjuk már vezetek egy ideje, elég vészes utakat nyomtam már le, én nem szoktam megállni, szendvics, szotyi, egy csomag rágó, meg egy üveg ásványvíz. ameddig wc-re nem kell mennem addig jó, de én 1400 km-t szoktam lenyomni, egyszer kell tankolnom, ott van egy jó kebabos is, az egy húsz perces pihenő mindennel együtt, meg ezen kívül 2-3 pár perces pisiszünet.

Mondjuk autópályán ha tudom verem neki ami a csövön kifér.

2018. júl. 25. 22:17
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

Max. 2 óránként állj meg pihenni legalább 5-10 percre, ez nem vicc.

Ha érzed, hogy lankad a figyelmed, álmosodsz, akkor azonnal állj meg.

Folyton sasold a tükröket, ha jön egy gyorsabb, engedd el, ha észszerűen el lehet.

2018. júl. 25. 22:49
 16/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen ! :)
2018. júl. 25. 23:06
 17/19 Hovarju ***** válasza:
100%

Én friss jogsival 230km-t vezettem egyhuzamban.Volt benne hegy, város, falu, autópálya. Én nagyon elfáradtam a végére, és szerencsére nem egyedül voltam, így az utolsó kb.100km.re ami még hátra volt hazáig, tudtunk cserélni.

Én is azt javaslom, mint a többiek már előttem. 100-150km-ként állj meg pár percre. Vezetés közben ne egyél és ne igyál, elvonja a vezetéstől a figyelmet. Inkább 10 perccel később érkezz, mint baleset érjen és ne érj oda.

2018. júl. 30. 13:17
 18/19 Hovarju ***** válasza:
Most nézem csak, hogy már elég régi a kérdés. Hogy sikerült teljesíteni a távot? pihentél? mennyire fáradtál el?
2018. júl. 30. 13:19
 19/19 A kérdező kommentje:
Köszi az érdeklődést, egèsz jól sikerült :) Nem pihentem közben (apukám kritikus állapotban volt, minden perc számított) viszont naaagyon elfáradtam. Nem testileg, inkább agyilag fáradtam le. De olyan büszke vagyok magamra! :) Ja, a klíma nagyon sokat segített, anèlkül lehet nem ment volna :)
2018. júl. 30. 23:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!