Elektromos járgányokat használók! Tényleg betiltják az efféle járműveket?
Az utóbbi 1-2 hónapban megfogalmazódott bennem, hogy beruháznék egy elektromos rollerre, mert szeretném kiváltani a bkk-t, mert nyár van, mert kényelmesebb, gyorsabb, meg..hihetetlen klassz..
Viszont a múlt héten hidegzuhanyként ért, hogy sajnos az V., majd az I. kerületben is betiltják ezeket az eszközöket mindenestül. Na most mind a két kerületben nyűzsögnek a turisták, ahol előszeretettel tolták a segwaynek, meg beerbikeoknak.. Viszont egy kalap alá vették azokkal az eszközökkel is, amelyeket az ember nem csak bohóckodásra, hanem közlekedésre is használna, mondván balesetveszélyes..
Szerintetek a többi kerületben is befogják?
Ennek utána tudok vhogy járni?
Érdemes lehet még így is vennem egyet, hogy a városban lakom, és itt használnám?
Mit gondoltok erről?
Köszönöm a segítségeteket.:)
nem tudom, nincs elektromos járgányom, még nem próbáltam.
de az online felületeken a sima robogós biztosítást sem sikerült megkötnöm :)
de a roller egy emberi erővel hajtott 2 kerekű eszköz, ami (ha max 300w motor hajt) jogilag szerintem kimeríti a kerékpár definícióját. ezért ha rendelet szerinti kiegeszítőkkel fel van szerelve (lámpa, csengő, prizmák) miért is ne lehetne vele közúton közlekedni?
Ja a járdán a kerékpárokkal mennek 20 kmh vagy az fölött is, mégsem szól a rendőr érte. :D
Még olyan esetben is, mikor ott a kerékpárút mellette, mégsem büntetik meg a rendőrök a bringásokat a gyakorlatban. Legalábbis itt pesten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!