Miért csodálkoznak, ha a fiatal sofőrök "nem tudnak" nagyobb járműveket vezetni?
22 éves vagyok, 3 hónapja szereztem meg a C+E jogosítványom, és 2 hónapja kavicsozok.
Velem együtt még 4-5 fiatalabb/kezdő sofőrt vettek fel a céghez, hárman már törték a kamiont (lökhárító, lámpák stb..)
Megmondom őszintén, én sem vagyok profi, de szerencsére még nem okoztam kárt, egyszer egy kapubeállón a jobboldali tükrömet behajtottam a kapu segítségével, de nem tört szét.
Meg egyszer egy földúton kellett betolatom, és kicsit megmetszettem az ágakat, de máshogy fizikai képtelenség lett volna bemenni oda.
Ha valakinek lerohad a gépe, azt felültetik egy másik sofőr mellé, nem sokat tud segíteni, csak azért,hogy ne otthon lógassa a lábát, mert fizetniük úgyis kell.
Így beszélgettem egy jóval tapasztaltabb sofőrrel, ő mondta,hogy amióta mi újak itt vagyunk azóta szépen törtnek a kocsik, meg hogy nem érti miért ültetnek fel minket egyből ekkora gépekre, stb...neki is mondtam, de valahol el kell kezdeni, én sem vezettem előtte kamiont, ha mindenki így állna a kezdőkhöz mikor szereznénk tapasztalatot?
Ráadásul ő pont egy olyan sofőr aki 70-es táblánál nyergesvontatóval 100-as tempóval rombol végig, előzget -akár buszsávból is-, úgy vág be az autók elé,hogy azok rá dudálnak, közben cigi+telefon.
Így kell közlekedni?
Megértem amit mond, de sokan gondolkoznak így és nem értem, miért??
Nem hiszem,hogy máshová szívesen felvennének kezdőként.
Ez jó ugródeszka, és valóban hulladékok az autók, de így legalább nem stresszelek azon,hogy esetleg lehúzom.
Lámpatörés nem egyenlő kamion összetörésével!
Ez még régi sofőröknél is előfordul.
Neked eddig szerencséd volt, pedig nálad elég nagy a képernyő!
Akkor úgy mondom,hogy lámpatörés a körülötte lévő fémelemek hajlásával együtt.
Miért is nagy a képernyő?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!