Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Lemondtam az elsöbbségemről...

Lemondtam az elsöbbségemről viszont aki javára mindezt megtettem intett, hogy menjek, és ezt látta a VÉDA ezért megbüntethet?

Figyelt kérdés

Ügye a kreszbe az van, hogy ha lemondtam az elsőbbségemről akkor vissza már nem kaphatom.

Egyedül voltam a főúton és gondoltam még átmegy a 2 autós ihatok, de nem így lett. Elvileg ezért büntethetnek?

2018. júl. 18. 07:56
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Ja, de messze voltam és lassan mentem. Magyon lassan 36-al. Oké, nincs bünti akkor köszönöm, amúgy meg nem hülye vagyok hanem túlzottan jó fej, még ha idő előtt vissza érek a parkolóba még a jegyem is felkínálom másnak. Nekem ettől jobb. Még ha sietek os akkor is elengedek autóst, gyalogost meg mindig.
2018. júl. 18. 10:30
 12/14 anonim ***** válasza:
74%

Hát, kérdező, nem tiszta az emlékezeted, ha tisztán emlékszel ilyenre. Az elsőbbségi jogról való lemondás nem szerepelt, nem is szerepel a KRESZ-ben. Azt ugye, már írnom sem kell, hogy az elfogadásáról, visszavonásáról való rendelkezés sem. Itt van a KRESZ teljes hatályos szövege: [link] ← A „lemond”, vagy az „elsőbbségr” nem is szerepel benne.

[link] ← Ha itt beírod az évszámhoz, hogy 1975, a sorszámhoz, hogy 1 és a Keresésre kattintasz, megjelenik találatként az 1/1975. (II. 5.) KPM–BM együttes rendelet is, azaz, a KRESZ. A jobb szélen levő naptár-ikonra kattintva 2012. október 8-ig visszamenően megtalálod az előzetes változatait. És, azokban sincs elsőbbségről való lemondás, illetve, annak következménye.

De ha találsz ilyet, akkor légy szíves írd meg, hogy hol, miképpen; mert akkor változtatnom kell a vezetésemen.

Bár nem szoktam öltönyben vezetni - sőt, egyébként is annyira rosszul öltözködöm, hogy a feleségem már mondta, hogy ne csodálkozzak, ha valaki az utcán járva a kezembe nyom pénzt, hogy „fogja jóember”-, de én sem szoktam elfogadni az elsőbbségről való lemondást. Ha baj lesz utána, akkor a helyszínelők a szabályok szerint ítélik meg az okozóját. És a tényleges KRESZ alapján, nem pedig a népmesei elemekkel bővített szóbeli változatait elméleti oktatásos szóbeli emlékekkel indokolva; ők sem fognak lemondással és egyéb hasonlókkal foglalkozni. Senki sem az én biztosítási díjnövekedésemből fogja megoldani az elrohadt karosszériaelemeinek cseréjét.

Ha forgalommentes a helyzet, akkor eleve értelmetlen lemondani az elsőbbségről. Ha forgalom van, akkor úgyis az elsőbbséggel rendelkezőnek dudálnak, őt sürgetik, hogy menjen már! Én, a kitérdelt nadrágomban, kinyúlt pulóveremben kényelmesen ülve, kivárom, míg elindul. Enni, inni, kis- és nagydolgot végezni sem szoktam vezetés közben, az sem sürget. Még az utasoknál sem szeretem, ha útközben esznek, isznak. Nem a rendetlenség okozásától tartok, hanem hirtelen sebesség-, vagy irányváltoztatásnál, elkerülhetetlen kátyúnál, félrenyelhetnek. Szóljanak, és félreállok. Illetve, például, autópálya előtt tegyék meg ezt.

2018. júl. 18. 13:53
 13/14 anonim ***** válasza:
54%
#12-es, ment a zöld pacsi! Utóbbi idők legkorrektebb hozzászólása!
2018. júl. 18. 13:56
 14/14 anonim ***** válasza:
A felesleges előzékenykedéseddel akadályozod a forgalmat. Szokj le róla és csak azt segítsd, akinek valóban tudsz segíteni.
2018. júl. 18. 14:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!