Taxinál miért én kell fizessem a várakozási időt, amit egy elromlott vasúti atkelőnél töltünk?
A taxis pont ugyanúgy pénzt akar keresni, mint te. Azt meg azzal tud, ha mozog, nem az álldogálással.
Ha abban a 25 percben halad, a bevétele több, mint a várakozási díj. Ha teljes összeget rendesen kifizeted neki, akkor is kevesebbet keres, mintha kiszálltál volna, s ő felvesz egy másik fuvart.
Hogy nem nyújtott szolgáltatást? Dehogynem. Hiszen benne ültél az autójában.
Mit szólna a kérdező, ha csak azt a munkaidejét fizetnék ki, amikor mozog az egér, vagy használja a billentyűzetet. Ha fizikai munkakörben folgozik, akkor csak azt, ameddig készít valamit, a munkadarab ki-berakását nem, a WC-re menést sem...
Vagy tényleg ennyire bicskanyitogató, vagy vérprofi troll. Magától ennyire önző és értetlen embert nagyon keveset láttam.
Hát kérdező, tudtad hogy mennyi pénz van nálad, láttad hogy ment a taxióra, láthattad, hogy kúszik fel a pénz, mégse szálltál ki 2000-nél. És most itt reklamálsz, hogy ennyi pénzt kellett fizetni. Igen, sorompónál várakozásért is fizetni kell. Te meg itt pampogsz.
Amúgy meg nehéz lett volna akkor már valami ATM közelébe vitetni magad? Nekem is volt olyan, hogy kellett a taxi, de kevés készpénzem volt, direkt ATM-hez vitettem magam, kivettem a pénzt, és odaadtam neki. Te meg adtál 1500-zal kevesebbet, és akkor használhatja a pénztárcádat, ami lehet nem is kellett volna neki amúgy.
Nem kétséges: a kérdező egy tahó!
Pont az ilyen buta emberek szokták terjeszteni a rendes taxisokról, hogy mekkora hiénák. És ezért is ilyen most a szakma megbecsülése.
A szolgáltatás az, hogy beülsz az autóba, nem (csak) az, hogy mentek is! Ha pl. 5x1 percet kell piros lámpáknál várjatok az utazás során, akkor az nem zavarna??
Biztosan nem is tudod, hogy nem csak megálláskor fizetsz ám várakozási díjat, hanem amikor lassan halad az autó (ha jól tudom < 15 km/h), tehát pl. araszoláskor is! Hoppá.
A viteldíj kijelző elvileg a szemed előtt van. Tehát láttad, hogy akkor is pörög, amikor álltok. Ha pedig arra gondoltál, hogy a végén ezt úgy sem kell majd kifizetned, akkor szólok, hogy ez semmiben sem különbözik egy bolti lopástól.
#2-nek: A szerződésről csak annyit. Az a kedvencem amikor az ilyen emberek arra hivatkoznak, hogy ő bizony nem írt alá semmit!! Miért is kellene fizetnie? Mintha egy másik bolygóról érkeztek volna, és fogalmuk sincsen az itteni dolgok összetettségével és működésével. A díjszabás kialakításának a menetéről (...ezalat nem tudott másik fuvart vállalni) már ne is beszéljünk.
Az indulási címre visszavitel elegáns ötlet, amíg nem akar az utas kiszállni az autóból. Mert hogy emberrablásba azért senki nem akar átmenni.
#4-nek: Amennyiben bizonyítható, hogy a fényjelzőkészülék meghibásodásából neked anyagi károd keletkezett, akkor jogilag TALÁN lehet vele kezdeni valamit. De ez nem Amerika! És 1500 Ft-ért pereskedni?? Nane
4 eves mar de ez k jó! Odaadta az 5 ronygyos tarcaját!!! :) :) :) Az meg elfogadta! :)
A 2000 forintos ember!
Megvan mar a 18? V zsirkretazasbol huztak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!