Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Taxinál miért én kell fizessem...

Taxinál miért én kell fizessem a várakozási időt, amit egy elromlott vasúti atkelőnél töltünk?

Figyelt kérdés
Rendszeresen járok taxival ugyanazon az útvonalon, és mindig 1980ft körüli volt a számla. Utolsó alkalommal egy vasúti átjárónál elromlott a jelzőlámpa, és 25percig várakoztunk, mire kialudt a piros jelzőfény (vonat nem is jött). Mikor megérkeztünk, a szokásos 1980ft helyett 3500forintot kért a taxis. Persze soha nem hordok magamnál több pénzt, mint amire szükségem van, és csak 2000 volt nálam. Bunkó sofőr meg elkezd velem veszekedni, hogyha ilyen csóró vagyok akkor miért kell taxival járjak. Kicsit szégyenkeztem is, meg a taxis is felháboritott, igy abban egyeztünk meg, hogy neki adom a pénztárcámat, amit 5ezerért vettem.

2018. jún. 29. 16:42
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Talán mert benne ültél. Ez most sorompó volt, de lehetne baleset vagy dugó. Ki kellett volna szállni 2000-nél. Ennyi. Mehettél volna gyalog, ennyi ésszel.
2018. jún. 29. 17:02
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen igaza volt a taxisnak. Te igénybe vetted az ő idejét. Ameddig veled üldögélt a vasúti átjárónál, addig is telt a munkaideje, nem tudott másik fuvart vállalni. A taxi oldalán ki vannak ragasztva a feltételek. Te ráutaló magatartással (beültél, bemondtad az uticélt) kötöttél vele egy szerződést, ami egy utazásra szólt. Tugyanilyen szerződéskötésnek számít a buszra felszállás is.

Tudtad mennyi pénzed van, te voltál a gyökér, hogy nem szálltál ki 2000 forintnál. Ha csak beülsz, el sem indultok, és fél óra múlva kiszállsz, mert csak kicsit hűteni akartad magad a klímával, akkor is ki kell fizetni a várakozási díjat, a taxis szempontjából teljesen mindegy, hogy miért kellett várakozni.

A taxis meg nem volt elég szemfüles, olyan nincs, hogy valakinél otthon sincs pénz (vagy a munkahelyen, ha oda mentél), elkisérhetett volna, ameddig nem tarhálsz valakítől még 1500-at. (Azt meg nem minősítem, hogy 1980-ra 2000-t adni mekkora gyökérség)

Az meg kicsit nehezen hihető, hogy valaki csak pont annyit tart a tárcájában, amennyire szüksége van. 4-5000 Ft legyen már egy embernél, aki elmegy otthonról, bármi közbejöhet. Persze bankkártyád sincs gondolom, mert minek az, a XIX. században élünk.

Akár egy kávé egy automatából, akár egy fizetős nyilvános WC, akár egy tönkrement mobil miatt utcai fülkéből telefonálás...

Sántít ez a "minden nap csak 2000 forint van nálam" sztori.

Én a helyében tudod mit csináltam volna (anyagilag bukó, de te egy életre megjegyzed) ? Visszavittelek volna a kiindulási helyre, ingyen. Közben rádión, telefonon leadtam volna a drótot, hogy erre a címre ilyen nevű emberhez senki se jöjjön ki, mert nincs nála lé, szóljatok a konkurenciának is...

Azt hiszem erre emlékeztél volna egy darabig.

2018. jún. 29. 17:39
 3/15 A kérdező kommentje:
Semmiféle szolgáltatást nem nyújtott amig ott álltunk, akkor miért fizessek?!. Az én időmet ugyanúgy rabolta a fénysorompó mint a taxisét. És miért lenne bunkóság 1980ra 2ezret adni? Én keményen megdolgozom azért a pénzért, nem semmitevéssel keresek fél óra alatt 1500at.
2018. jún. 29. 18:00
 4/15 anonim ***** válasza:
0%
Úgy lenne fer, hogy a MÁV-tól hajtja be a taxis a sorompónál várakozás díját.
2018. jún. 29. 18:07
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Te komolyan über bunkó vagy. Egyszer velem is megtörtént, hogy nemvolt nálam elég pénz, de még elindulás előtt megbeszéltem a sofőrrel, hogy majd otthol kifizetem. Valami 3700körüli összeg volt a számla, majd bementem és kihoztam neki egy ötezrest. Igyis hálás voltam amiért megbizott bennem, és nemhagyott az iparnegyedben szakadó esőben.
2018. jún. 29. 18:20
 6/15 anonim ***** válasza:
96%

De értelmetlen és ostoba vagy!

"Semmiféle szolgáltatást nem nyújtott amig ott álltunk, akkor miért fizessek?!"

De igen, nyújtott. A taxi oldalán ott a tarifatáblázat, hogy a várakozás mennyibe kerül. Te ezt elfogadtad. Várakoztál a taxiban ülve. Őszintén sajnálom hogy egy kicsit nem vertek meg pár taxissal. Utálom az ilyen szarrágó, fillérszexuáló, mástól minden fillért sajnáló nyomoroncokat.

Te a taxist most konkrétan megloptad. Neki, mivel gondolom ment az óra, be kell fizetnie a számla áfa tartalmát, a 744 forintot. Marad a nyomorult, naplopással keresett 2000 forintodból 1236 Ft, amiből még lejönnek a nettó 2756 forintos számlára eső közterhek, az autó is fogyasztott üzemanyagot, gyakorlatilag ingyen kellett összezárva lennie egy embernek látszó véglénnyel.

2018. jún. 29. 18:59
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Ha legközelebb nem lesz a közelben szabad kocsi, ne csodálkozz. Ha tényleg rendszeresen jársz arra, már ismernek. Remélhetőleg mindenhova eljutott a jó híred, és majd jól megszivatnak.
2018. jún. 29. 19:01
 8/15 anonim ***** válasza:
82%

Nem nyújt szolgáltatást?

Akkor majd minden piros lámpánál állj ki az autó mellé, esőben is!

Hogyan lehetsz ennyire fillérb..... ?

"én kell fizessem" ez milyen nyelven van?

2018. jún. 29. 19:48
 9/15 A kérdező kommentje:
Hogy loptam volna meg?! Végül neki adtam a pénztárcámat, ami 5000 forintot ér! Összesen 7000et keresett rajtam.
2018. jún. 29. 20:01
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

Te 5000-ért vetted a tárcát, neki szerencséje van, ha el tudja passzolni egy ezresért...

Te, ha a munkahelyeden várnod kell valamire/valakire, akkor szólsz a főnöködnek, hogy ugyan vonja már le azt az x órányi munkabért a fizudból?

2018. jún. 29. 21:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!