Ha èn balra szeretnèk kanyarodni, ès a szembejövő is, akkor kinek van elsőbbsège?
Ha ez vizsga kérdés akkor inkább adj elsőbbséget ha meg jeleznek akkor mehetsz nyugodtan(csak, hogy ne szívózzon a vizsgáztató)!
Ha nem vizsga, akkor vissza kettő keresztbe oszt adjad neki!😊
Engem annó azért buktattak meg motorral mert arra az útra amire bekanyrodtam nem engedtem át az úton a hűsölő közmunkásokat!(nem volt zebra)
#2:
Én úgy tanultam anno, hogy kereszteződés után a kanyarodó járművel akkor is elsőbbséget kell adni a gyalogosnak, ha nincs gyalogátkelőhely.
na igen! a kettes egy igazi kreszprofesszor...
nem elég hogy hülye a kreszhez, még terjeszti is a baromságait!
Balra kanyarodáskor kétféle módszer van. Mindkét módszernél egyszerre kanyarodnak az egymásnak szemből érkező, és balra kanyarodó járművek.
Az első elhaladási mód, mikor a kanyarivet lecsapva, egymás mellett elhaladnak.
a másik kódszer amikor mindkét jármű túlmegy a kereszteződés középpontján, egyenes menetben. Közben elhaladnak egymás mellett, és mikor elhagyták egymást akkor bekanyarodnak balra.
ezen az oldalon az 1-391, és az 1-392 ábra szemlélteti a két kanyarodási módszert:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!